miercuri, 9 decembrie 2015

CSU Politehnica Iaşi are "Mercedes"-uri, dar nu prea are benzină !


Vlad Simionescu - mr. 1 la CSU Politehnica Iaşi în 2015


Marţi, pe 8 decembrie, la sediul Clubului Sportiv Universitar Politehnica Iaşi a avut loc premierea sportivilor şi antrenorilor în urma rezultatelor obţinute în 2015 de către gruparea patronată de UTI. Prezidiul conferinţei de presă organizată cu această ocazie a fost alcătuit din Ion Giurmă (rectorul UTI), Petru Condrea (directorul administrativ al UTI), viceprimarul Daniel Mătăsaru, Marin Chirazi (decanul FEFS) şi preşedintele grupării sportive ieşene Leonida Antohi, manifestarea fiind prezentată de confratele Vasile Arhire (TVR Iaşi). Au mai fost prezenţi în sală, alături de sportivi, antrenori şi reprezentanţii mass-mediei ieşene şi de la nivel naţional Mihai Gabriel Popescu (preşedintele secţiei de handbal), Vasile Puşcaşu (managerul Unistil), Alexandru Cişman (DJST Iaşi), Ionel Popa (Primăria Municipiului Iaşi), Dan Codreanu (preşedintele secţiei de rugby), Vasile Manole (vicepreşedintele FR Şah).
Prof. Leonida Antohi a remarcat că CSU Politehnica Iaşi a cucerit în 2015 un număr de 152 medalii pe plan intern, 36 la competiţiile internaţionale şi 6 titluri de campioni naţionali la nivel de echipe, fiind pe primul loc în clasamentul cluburilor sportive studenţeşti din România şi în 2015. Preşedintele grupării sportive ieşene a mai menţionat:
"Un procent de 75 % din cadrul performanţelor sportive ieşene aparţine de clubul Politehnica, cu 13 secţii, cu secţii olimpice. Fiecare grupare sportivă a fost premiată şi nu au fost mai puţin de 100 milioane lei vechi pentru fiecare. Dar nu putem face pasul spre profesionism, datorită fondurilor insuficiente. În afară de firma Unistil, care sprijină handbalul şi 3 oameni, foşti sportivi, care ne ajută la judo, aşteptăm mai mulţi bani şi de la Primărie.  Degeaba avem Mercedes-uri dacă nu avem şi benzină ! De la Primăria din Iaşi am primit circa 1,8 miliarde lei vechi, iar de exemplu, la Cluj, clubul sportiv universitar din localitate a primit din partea Primăriei lui Boc circa 20 miliarde lei vechi !
Pe vremea mea era starea de spirit care ne unea pe toţi, jucam pentru şcoală şi facultate, acum toată lumea joacă pentru bani! Mai pot spune că toţi sportivii noştri premiaţi astăzi sunt internaţionali, iar ei vor în permanenţă să se autodepăşească şi nu neapărat să-şi învingă adversarii !".
Clasamentele întocmite de CSU Politehnica Iaşi la finalul lui 2015 sunt următoarele:
INDIVIDUAL:
1. Vlad Simionescu (judo);
2. Dragomir Iordache (tir - puşcă);
3. Irina Bulmaga (şah);
4. Diana Lupu (tenis de masă);
5. Florin Cojoc (atletism - paralimpic, calificat la JO Rio 2016);
6. Irina Ciobanu (tenis de masă);
7. Alexandru Saucă (tir - pistol);
8. Emilia Vizitiu (rugby în 7);
9. Alex Ferariu (judo);
10. Tudor Butnariu şi Daniel Plai (ambii de la rugby).
ECHIPE:
1. Judo masculin seniori (antrenori: Costel Năftică şi Constantin Bordea);
2. Rugby în 7 feminin (antrenor: Neculai Tarcan);
3. Judo masculin U 23 (Costel Năftică);
4. Tir puşcă seniori (Mihai Axinte şi Rodica Apetroaie);
5. Şah feminin senioare (Vasile Manole şi Vladimir Danilov);
6. Tir puşcă juniori (Mihai Axinte);
7. Rugby masculin seniori (Iulian Iftenie şi Bogdan Budişteanu);
8. Baschet masculin (Viorel Nănescu);
9. Tenis de masă (Maria Gaftea);
10. Handbal masculin (Florin Spiridon, Cornel Bădulescu, Ioan Zepciuc).
În continuare, judoka Vlăduţ Simionescu ne-a declarat: "Am început anul foarte bine, dar am continuat cu o accidentare. Va trebui să suport o nouă operaţie la genunchi, aşa că, drumul meu spre Jocurile Olimpice de la Rio s-a oprit. Nu voi renunţa însă la visul meu de a obţine o medalie olimpică, poate în 2020".
De menţionat că preşedintele Leonida Antohi a mai oferit şi patru Certificate de performanţă, cei premiaţi fiind Ion Giurmă, Petru Condrea, Marin Chirazi şi responsabilul economic Ana Popescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu