duminică, 6 decembrie 2015

Reîntâlnire în Ţara Sfântă




Şefii de promoţie: Nicoleta Ioniţă-Dumitraşcu şi Marius Vitnar
Promoţia 1969 a Liceului nr. 1 Mihail Sadoveanu din Iaşi, actualmente Colegiul Naţional, a avut parte recent de un eveniment deosebit: aniversarea a 46 ani de la terminarea liceului, dar şi a 50 ani de la începerea liceului (1965-2015). Unde ? În Israel, la invitaţia foştilor colegi care au emigrat între timp în Ţara Sfântă.  Pe traseul Iaşi - Tel Aviv - Betleem - Nazaret - Ierusalim - Tel Aviv - Iaşi, foşti colegi de la liceul din buricul târgului ieşean au vizitat Ţara Sfântă cu toate locurile ei sfinte, s-au întâlnit cu mai mulţi colegi care trăiesc acum în Israel şi au organizat şi o cină festivă cu ocazia reîntâlnirii într-o frumoasă locaţie din Tel Aviv.
După o săptămână ei au revenit pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, acolo unde binecunoscutul jurnalist Vasile Arhire i-a întâmpinat cu camerele de luat vederi de la TVR Iaşi, pentru un frumos şi inedit reportaj televizat.
În urma acestei călătorii inedite, într-un perioadă în care tinerii au cam uitat de reîntâlnirile de la liceu, ing. Neculai Viţelaru, președintele Patronatului IMM-urilor din Regiunea Nord-Est România şi unul dintre absolvenţii din 1969 a Liceului nr. 1 Mihail Sadoveanu, a remarcat: "În urmă cu doi ani, colegul Moni Leiba, care trăieşte de mai mulţi ani în Israel, a remarcat că ei vin de fiecare sată în România la aceste manifestări şi de ce să nu mergem şi noi în Israel, într-un an, pentru o aniversare ! Am făcut în 2015 acest lucru, ne-am simţit extraordinar în Ţara Sfântă, ne-am reîntâlnit din nou cu foştii colegi de liceu, unii din România şi alţii din Israel şi a fost totul perfect".
În completare, prof. Marius Cosoi a remarcat: "Generaţia noastră a avut doi şefi de promoţie, pe Marius Vitner şi Nicoleta Ioniţă-Dumitraşcu. După 46 ani ei s-au reîntâlnit în Israel, Ţara Sfântă ne-a adunat pe noi toţi, în nişte locuri feerice".
Iar din Israel, Moni Leiba, unul dintre organizatorii pe plan local şi unul dintre absolvenţii din 1969 a Colegiului Naţional Iaşi ne trimite următoarea epistolă: "Pentru prima dată în cei 46 de ani de la absolvirea Liceului Naţional Mihail Sadoveanu din Iaşi - promotia 1969 ne-au vizitat ţara, într-o excursie în care au vizitat şi locurile sfinte, colegii noştri Nicoleta Ioniţă-Dumitraşcu (şefa de promoţie ), Coco Proca, Nicu Viţelaru şi Cătălin Oană - de la clasa a XII-A, Ioan Murguleţ, Mihai Budescu şi Gelu Dumitraşcu - de la clasa a XII-B, Maria Lupu-Spulber, Sofica Lazăr, Doru Burcoveanu şi Marius Cosoi - de la clasa a XII-C cu soţii sau soţiile lor. S-au alăturat pe parcursul excursiei şi mai ales la masa festivă de la hotelul Ghilgal din Tel Aviv, pe data de 3 Decembrie 2015, noi cei care locuim de peste 30 de ani în Israel, Marius Vitner (şef de promoţie împreună cu Nicoleta, singura promoţie a şcolii cu doi şefi de promoţie), Isa Leibovici, Iuri Moscovici şi Moni Leiba - de la clasa a XII-A, Lucian Steinbaum - de la clasa a XII-B si Jack Smilovici - de la clasa a XII-C.
Demn de menţionat că, pentru prima oară în cei 46 de ani se alătură la masa festivă şi Marius Vitner, cu Isa Leibovici.
A fost foarte plăcut, atmosfera a fost distinsă şi destinsă datorită maestrului Leon, s-au depănat amintiri de pe parcursul anilor de şcoala şi de viaţă şi ne-am obligat să ne reîntâlnim în România sau Israel şi în anii viitori.
La revedere dragi colegi, 50 de ani de prietenie începând cu clasa a IX-a a anului 1965 şi până astăzi nu sunt de lepădat. Sănătate şi voie bună ca la ultima noastră întâlnire, până la 120 de ani de viaţă bună şi fericită va urează MONI".
Alte cuvinte sunt de prisos, manifestarea menţionată fiind unică pentru o generaţie care a împlinit 65 de ani de viaţă şi care se comportă în continuare ca la prima tinereţe, ca în anii de liceu...
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu