sâmbătă, 19 decembrie 2015

Răzvan Aghion, finalist la Cupa Roman Muşat de la Roman


În această săptămână a avut loc turneul juvenil de tenis de la Roman, dotat cu Cupa Roman Muşat. Organizatorul competiţiei a fost clubul TCM Roman, directorul de turneu Simona Bălan, iar arbitrul principal ieşeanul Cătălin Costaş.
Chiar dacă a împlinit doar 12 ani în urmă cu puţine zile, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) a evoluat la categoria 14 ani, unde a ajuns până în finala turneului. Pe tabloul de "16" al probei de simplu, rezultatele pentru talentatul Răzvan Aghion (favoritul nr. 2) au fost: turul I - fără adversar; sferturi de finală: 6-0, 6-1 cu Vlad Andrieş (Condor Piatra Neamţ); semifinale: 7-5, 6-2 cu Răzvan Olaru (nr. 4, de la SCM Bacău); finala: 1-6, 1-6 cu Alexandru Chiorescu (cap de serie nr. 1, de la TC 2008 Dorohoi).
Ceilalţi câştigători ai competiţiei romaşcane au fost:
- 10 ani masculin: Călin Anastasiu (AS Tenis Club Leo Iaşi);
- 10 ani feminin: Daria Ghibarsina (TC 2008 Dorohoi);
- 12 ani masculin: Matei Onofrei (TC Venus Brăila);
- 12 ani feminin: Luana Florea (TC 2008 Dorohoi);
- 14 ani feminin: Adela Fărcăşel (TCM Roman);
- 16 ani masculin: Alexandru Sumănaru (AS Club Sportiv Moldosport Bacău).
"Am folosit acest turneu pentru un antrenament cu public pe o suprafaţă de joc rapidă, deoarece Răzvan va participa la începutul lui ianuarie 2016 la Campionatele Naţionale de la Bucureşti. El s-a descurcat bine la turneul de la Roman, unde a fost finalist, suntem mulţumiţi de evoluţia lui în acest ultim turneu al anului 2015", ne-a declarat antrenoarea Raluca Aghion, nimeni alta decât mama lui Răzvan.
De menţionat că, pe 4 ianuarie 2016, la Centrul Naţional de Tenis de la Bucureşti vor debuta Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă, la U 14, la fete şi băieţi, cu Răzvan Aghion printre participanţi. Arbitrul principal al turneului din Capitală va fi Raluca Băcescu, director de turneu Radu Bădin, iar antrenor federal Cătălin Micula.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu