sâmbătă, 23 aprilie 2016

CFR Olimpia ACB Iaşi, pe jumătate campioană la popice tineret!


Leonard Doroftei, alături de echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi

Sâmbătă şi duminică, pe 23 şi 24 aprilie 2016, arena Conpet din Ploieşti găzduieşte turneul final al Campionatului Naţional de popice pentru tineret (U 23), cu participarea a şase echipe calificate la sfârşitul sezonului regulat, din cele trei serii existente pe criterii geografice.
La finalul primei manşe, cea de sâmbătă, pe prima treaptă a podiumului se află CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenori: Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea), care are un avantaj de 139 de popice doborâte faţă de Inter Petrila (locul 2) şi de 212 popice doborâte faţă de CSM Câmpia Turzii (în colaborare cu CFR Cluj), formaţie aflată pe locul 3.
Clasamentul la jumătatea întrecerii arată astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi - 3157 p.d. (au punctat: Sebastian Biţă - 544 p.d., Cristian Toma - 550 p.d., Ionuţ Condrea - 509 p.d., Ştefan Lincu - 561 p.d., Ştefan Ouatu - 507 p.d., Cristian Antăluţe - 486 p.d.);
2. Inter Petrila - 3018 p.d. (cel mai bun rezultat a fost obţinut de Mihai Balaban - 560 p.d.);
3. CSM Câmpia Turzii - 2945 p.d. (s-a evidenţiat Bogdan Balogh - 527 p.d.);
4. Siderurgica Hunedoara - 2888 p.d. (s-au remarcat Roberto Lapoşi şi Florin Miloş, ambii cu 518 p.d.);
5. CSM Satu Mare - 2878 p.d. (s-a remarcat Vasile Maxim - 537 p.d.);
6. CS al Oraşului Tălmaciu - 2740 p.d. (s-a evidenţiat Alexandru Cremene - 511 p.d.).
De remarcat că din echipa ieşeană a lipsit titularul Iulian Cucu jr, care nu s-a putut învoi de la serviciu pentru acest turneu final !!!
"Chiar dacă suntem pe primul loc, turneul nu s-a încheiat şi întrecerea continuă ! Trebuie să fim concentraţi la maxim şi pentru concursul de duminică, pentru ca băieţii noştri să prindă şi lotul României pentru Mondialele de popice de luna viitoare, din Croaţia, în afară de cucerirea unui nou titlul de campioni naţionali", ne-a declarat la finalul primei zile de concurs antrenorul echipei ieşene Remus Antimirescu.
Turneul final continuă pe 24 aprilie, iar rezultatele din cele două zile de întreceri se cumulează pentru un clasament final la sfârşitul sezonului 2015-2016.
Turneul final prahovean este arbitrat de internaţionalul Ioan Grigorescu (Târgovişte), ajutat de familia Cristian şi Constanţa Vişan, din Ploieşti. FR Popice este reprezentată de Constantin Stamatescu - secretar general.  
De remarcat că în ultimele şapte ediţii de campionat la juniori / tineret (U 23), CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit şase medalii de aur consecutiv, plus una de bronz în 2015.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu