luni, 4 aprilie 2016

Victorie spectaculoasă pentru Penicilina Iaşi !


În turneul play-off (locurile 5-8) al Diviziei A1 de volei feminin, Penicilina Iași a întâlnit, pe teren propriu, formația Dinamo București. După ce, în primul joc din cele trei programate, cedaseră în Capitală cu 0-3, de această dată, elevele antrenorilor Dan Gavril și Tatiana Popa au făcut o demonstrație de virtuozitate în fața unui adversar incomod, cu un registru tehnic foarte bogat, și au câștigat cu 3-1 (-16, 21, 16, 23).
Chiar dacă au pierdut primul set cu 16-25, ieșencele și-au revenit repede, și în următoarele trei seturi au avut o prestație excelentă, bazată pe calitățile individuale ale sportivelor, dar și coeziunea din cadrul echipei. Acest lucru nu s-a manifestat doar în ceea ce privește ”sextetul” de bază (Mihaela Stîngă - Katarina Jovanovic, Melinda Șipoș,  Jelena Cvijovic, Marina Kovacheva, Andra Streșină, și Maria Grabovețcaia-libero), ci și după introducerea jucătoarelor Raluca Pichiu, Ana Maria Ursachi și Tatiana Diaconița, ultima o surpriză plăcută prin siguranța și constanța manifestate într-un joc greu.
În setul al doilea, după 6-3, 8-4 și 15-10, la 16-12, Dinamo a revenit cu șase puncte consecutive și a preluat conducerea (16-18). La acest moment, a reintrat Katarina Jovanovic, care și-a asumat, prin tot ceea a făcut, rolul de liant al echipei până la finalul întâlnirii. Penicilina a câștigat al doilea ”parțial” cu 25-21, și al treilea cu 25-16.
La scorul de 2-1, setul al patrulea a fost foarte echilibrat: 7-5, 7-9, 11-10, 15-16, 18-18, 20-20. Bucureștencele, cu experimentatele Alida Marcovici, Mirela Corjeuțanu, Elena Lăpușneanu, Daniela Mincă în teren, au făcut tot posibilul să ducă meciul în setul decisiv. S-au opus însă ieșencele prin servicii precise, blocaj fără fisuri, preluare excelentă și atacuri tăioase. După 22-20 și 24-21, oaspetele au avut replica 24-23, dar Penicilina a demonstrat că în acest meci nu putea fi învinsă și a câștigat cu 25-23 și 3-1.
Publicul din Sala Polivalentă s-a manifestat entuziast, demonstrând că ieșenii sunt pasionați de sport, dar și dornici de performanțe de acest gen, mesaj pe care primarul interimar al Iașului, Mihai Chirica, prezent la meci, l-a înregistrat, cu siguranță.
A fost un succes meritat într-un meci în care Penicilina și-a ”prezentat” elocvent acumulările din acest campionat. Acestea pot fi valorificate și în etapele următoare, prima ocazie fiind miercuri, 6 aprilie, la București, în întâlnirea decisivă cu Dinamo pentru locurile 5-6.
În celălalt joc pentru locurile 5-8, CSU Medicina Tg. Mureş a învins cu 2-0 la victorii pe CSM Lugoj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu