sâmbătă, 23 aprilie 2016

Cupa României la box pentru tineret s-a încheiat la Bacău




La Bacău s-au încheiat întrecerile Cupei României la box pentru tineret. Dintre cele 10 finale, două au fost adjudecate de pugiliști legitimați la cluburi gazdă din județul Bacău: Viorel Ficiu (SCM Bacău) si Emanule Mican (CSM Onești). Celelalte medalii de aur au revenit pugiliştilor de la cluburile CSŞ Hunedoara, "U" Cluj, Chimia Rm. Vâlcea, Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, CSM Ploieşti, CS Câmpulung Muscel, CS Baia Mare. Aşadar au fost 10 categorii de greutate, cu 10 cluburi care au dobândit medaliile de aur ale competiţiei.
În finală a fost prezent şi Vlad Neamţu (de la CSM Iaşi, 17 ani) care a rămas doar cu medalia de argint, după ce a învins prin TKO în repriza a II-a de către băimăreanul Cristian Filip, la cat. 91 kg.
Pugilistul Florin Sandu (CSŞ Unirea Iaşi), antrenat la sala de box a Clubului Sportiv CFR Iaşi de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, a cucerit medalia de bronz la categoria sa de greutate.
Iată câștigătorii din finalele disputate în Sala de Atletism din Bacău, acolo unde a fost prezent şi ieşeanul Vasile Cîtea, preşedintele FR Box:
- Cat. 46-49 kg: Gîrleanu Cosmin (CSS Hunedoara) – Bălteanu Florin (CSS Hunedoara) 3-0;
- Cat. 42 kg: Doghi Dorin (CS Universitatea Cluj) – Ghițu Ion (CS Câmpulung Muscel) 3-0;
- Cat. 56 kg: Udubașa Andrei (Chimia Rm. Vâlcea) – Pascu Mario (Craiova) 3-0;
- Cat. 60 kg: Popescu Alexandru (Dinamo București) – Drăgan Cristian (Olimpia București) 2-1;
- Cat. 64 kg: Ficiu Viorel ( SCM Bacău) – Şchiopu Florin (Călărași) 2-1;
- Cat. 69 kg: Calotă Alberto (Steaua București) – Szabo Karol (Olimpia Cluj) 2-1;
- Cat. 75 kg: Biro Alberto (CSM Ploiești) – Constantin Michel (Craiova) 3-0;
- Cat. 81 kg: Pătrașcu Ştefan (CS Câmpulung Muscel) – Dolu Iulian (Petroșani) TKO repriza 1;
- Cat. 91 kg: Filip Cristian (CS Baia Mare) – Neamțu Vlad (CSM Iași) TKO repriza 2;
- Cat. +91 kg: Mican Emanuel (CSM Onești) – Bohotici Ionuț (Sighet) 3-0.
Cupa României la box la nivel de tineret în 2016 a reprezentat principalul criteriu de selecție pentru lotul național.
”Finalele au adus în dispute pe cei mai buni boxeri ai momentului la categoria tineret, așa că pot forma un lot bun, cu speranțe la medalii la Campionatele Europene din luna mai programate în Rusia”, a declarat Relu Auraș, coordonatorul lotului național de tineret.
Și Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, s-a arătat ”încântat de evoluția tinerilor boxeri, în special de cea etalată de Popescu, Gîrleanu și Calotă”.
”Au dovedit că au posibilități tehnice și fizice, dar și dorința de a performa, așa că îmi exprim încrederea că la Campionatele Europene programate în luna mai în Rusia doi-trei dintre ei se vor bate pentru medalii”, a precizat Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.
(Sursa: Sport 24 Bacău)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu