miercuri, 13 aprilie 2016

România se mută în Alpii italieni!



”Tricolorii” vor pregăti Campionatul European din vară cu un cantonament în Alpi, în localitatea Saint-Vincent din Italia.
Situat în inima munților, Grand Hotel Billia îi va găzdui pe jucătorii echipei naționale și pe staff-ul acesteia între 18 și 30 mai.
În această perioadă, România va disputa două meciuri amicale. Primul, împotriva reprezentativei Republicii Democrate Congo, se va disputa pe 25 mai, de la ora locală 20:00 (21:00 ora României), pe stadionul din Saint-Vincent.
Jocul de verificare cu Ucraina este programat pe 29 mai, de la ora locală 19:30 (20:30 ora României), pe stadionul Olimpic din Torino.
Republica Democrată Congo, locul 51 în clasamentul FIFA pe luna aprilie, este dublă câștigătoare a Cupei Africii pe Națiuni, în 1968 și 1974. Printre cei mai reprezentativi jucători se numără Mbokani (Norwich), Bakambu (Villareal), Bolasie (Crystal Palace), N’Sakala (Anderlecht), M’Poku (Chievo) și Kebano (Genk). Pentru RD Congo joacă și Jeremy Bokila, fost atacant în Liga I.
Selecționata Ucrainei, locul 22 în ierarhia mondială, s-a calificat la Campionatul European din Franța în urma barajului câștigat în fața Sloveniei (2-0, 1-1). Viitorii adversari ai ”tricolorilor” au trei participări la marile turnee finale: Mondialul din 2006, Euro 2012, când au fost una dintre gazde, și Euro 2016. Selecționerul Myskhaylo Fomenko are la dispoziție un lot format în mare parte din jucători care evoluează în prima ligă internă, la Șahtior Donețk (Pyatov, Kucher, Rakițki, Stepanenko) și Dinamo Kiev (Husiev, Iarmolenko, Khacheridi). Alături de ei, “stranierii” Konoplyanka (Sevilla) sau Kravets (Stuttgart).
Pe 3 iunie, înaintea plecării spre Franța, “tricolorii” vor disputa în România o ultimă partidă amicală împotriva Georgiei. (Sursa: FRF)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu