duminică, 24 aprilie 2016

Un nou titlul de campioană naţională la popice pentru echipa de tineret CFR Olimpia ACB Iaşi! Este al şaptelea din ultimele opt sezoane!



Ştefan Lincu
Pe 23 şi 24 aprilie 2016, arena Conpet din Ploieşti a găzduit turneul final al Campionatului Naţional de popice pentru tineret (U 23), cu participarea a şase echipe calificate la sfârşitul sezonului regulat, din cele trei serii existente pe criterii geografice.

După un parcurs constant, chiar dacă a prezentat la Ploieşti un lot alcătuit din numai 6 lansatori, fără nici o rezervă (Iulian Cucu jr nu s-a putut învoi de la serviciu pentru a fi prezent la competiţia prahoveană), CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit un nou titlu de campioană naţională, el fiind al şaptelea din ultimele opt sezoane, în care s-a intercalat doar medalia de bronz obţinute anul trecut. Vedeta echipei a fost Ştefan Lincu (doar 18 ani, elev în clasa a XII-a la LPS Iaşi), care cu această ocazie a prins şi loturile României la "U 18" şi "U 23", participante în luna mai 2016 la "Mondialele" de popice din Croaţia.
Duminică, în a doua zi de concurs, CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit 3059 popice doborâte, după următoarele rezultate individuale: Sebastian Biţă - 505 p.d., Cristian Toma - 508 p.d., Ionuţ Condrea - 508 p.d., Ştefan Lincu - 574 p.d., Ştefan Ouatu - 473 p.d., Cristian Antăluţe - 491 p.d..
Cu un total de 6216 p.d. (3157 p.d. - sâmbătă + 3059 p.d. - duminică), CFR Olimpia ACB Iaşi a devenit campioană naţională, fiind urmată pe podium de Inter Petrila (locul 2, cu un deficit de 202 popice doborâte faţă de ieşeni) şi CSM Câmpia Turzii (locul 3, în colaborare cu CFR Cluj, cu un plus de numai 3 popice doborâte faţă pe locul 4). Pe locurile următoare s-au clasat: 4. Siderurgica Hunedoara; 5. CSM Satu Mare; 6. CS al Oraşului Tălmaciu.
La finalul competiţiei, antrenorul principal al formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, ne-a declarat: "Sunt foarte mulţumit de evoluţia copiilor la acest turneu final şi mă bucur că am revenit acolo unde ne era de fapt locul! Sunt bucuros că am învins în primul rând pe Inter Petrila, o echipă puternică, cu sportivi care evoluează şi în campionatul seniorilor. Aşadar, meritul este în primul rând al tinerilor noştri popicari, care au făcut şi unele sacrificii pentru acest turneu final, lăsând la o parte serviciile şi şcoala sau facultatea pentru câteva zile, în favoarea sportului de performanţă. Ei au crezut până la capăt că pot redeveni campioni şi au reuşit. Sper ca în sezonul viitor, să putem implanta câţiva jucători de la echipa de tineret şi la formaţia noastră de seniori, pentru a ne creşte proprii jucători".
Referitor la participarea României la Campionatele Mondiale de luna viitoare, de la Novigrad (Croaţia), acelaşi Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal şi antrenorul naţionalelor de cadeţi şi juniori ale României a mai menţionat: "Pentru Cupa Mondială de cadeţi, de la Under 18, ieşeanul Ştefan Lincu este un titular de bază. El, alături de Radu Balaban, de la Petrila şi Vasile Maxim, de la Satu Mare, vor fi şi la echipa României pentru Campionatul Mondial de popice juniori, la Under 23. Mai rămân disponibile 4 locuri la U23, iar ele se vor acorda popicarilor care vor evolua foarte bine şi la turneul final de seniori, din 6-8 mai, de la Ploieşti. Deci, aviz amatorilor, mai sunt disponibile 4 locuri la juniori U 23, în naţionala României, pentru Mondialele din Croaţia de luna viitoare!".
Turneul final prahovean a fost arbitrat de internaţionalul Ioan Grigorescu (Târgovişte), ajutat de familia Cristian şi Constanţa Vişan, din Ploieşti. FR Popice a fost reprezentată de secretarul general al forului din Capitală, Constantin Stamatescu. 

* Siderurgica Hunedoara, campioană în întrecerea feminină de la Petrila

Tot în perioada 23-24 aprilie 2016, arena din Petrila a găzduit turneul final al echipelor feminine de tineret, acolo unde clasamentul final a fost următorul:
1. Siderurgica Hunedoara (antrenor: Nicolae Popa);
2. Conpet Petrolul Ploieşti (antrenor: Mihaela Lixandru);
3. Electromureş Romgaz Tg. Mureş (antrenori: Orosz Istvan şi Seres Jozsef);
4. Rapid Bucureşti (antrenor: Ioana Gonciar).
Arbitrul principal al competiţiei a fost braşoveanul Neculae Neculăescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu