vineri, 16 iunie 2017

Şase medalii la nivel naţional pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi




În perioada 13-16 iunie 2017, la Botoşani se desfăşoară finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori III (9-12 ani) şi juniori II (13-15 ani). La competiţie au fost prezenţi şi doi sportivi de la CS CFR Iaşi, Marius Pagu (12 ani) şi Ionela Atincăi (15 ani), antrenaţi de Dănuţ Fron.
Prezenţa la concurs a halterofililor de la CS CFR Iaşi a fost încununată de succes, elevii lui Dănuţ Fron cucerind 6 medalii, dintre care una de aur şi cinci de argint, astfel:
- Marius Pagu (juniori III, cat. 28 kg, el având doar 27,600 kg): 1 medalie de aur la smuls, cu 33 kg, 1 medalie de argint la aruncat, cu 38 kg şi 1 medalie de argint la totalul olimpic, cu 71 kg.
- Ionela Atincăi (juniori II, cat. 69 kg, ea având însă doar 62,800 kg): 1 medalie de argint la smuls, cu 55 kg, 1 medalie de argint la aruncat, cu 72 kg şi 1 medalie de argint la totalul olimpic, cu 127 kg.
Din păcate, din motive financiare, la finalele de la Botoşani nu a putut fi prezentă şi sportiva Bianca Ferariu (cat. 40 kg), cea care, după performanţe obţinute până acum şi după cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron, ar fi putut cuceri alte 3 medalii de argint.
Să mai remarcăm şi faptul că, pentru doar 1 kg, Ionela Atincăi a ratat aurul la smuls în detrimentul halterofilei Petronela Ciorbă (Botoşani), care a avut o performanţă de 56 kg.
"Din păcate, performanţele noastre contează mai puţin în ochii conducerii comunităţii ieşene, care nu ne susţine cu nimic! Oare Fundaţia Sportului Ieşean nu mai poate susţine performanţa sportivă într-o ramură în care rezultatele pozitive vin unele după altele şi unde ieşeanul Ilie Ciotoiu aduce medalii şi pe plan european şi mondial? În această situaţie sunt extrem de supărat şi chiar fără nici o speranţă de viitor...", ne-a declarat astăzi, 16 iunie 2017, în direct din Botoşani, antrenorul Dănuţ Fron.
În perioada 8-11 august 2017, finalele Campionatelor Naţionale de tineret (Under 23 ani) la haltere vor avea loc la Oneşti, acolo unde ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu este abonat la 3 medalii de aur încă de pe acum! Dar până atunci, la Botoşani va avea loc şi finala Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II (16-17 ani), în perioada 11-14 iulie 2017, acolo unde va concura şi ieşeanca Bianca Grigoraş, care reprezintă însă, în prezent, clubul CSŞ Galaţi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu