miercuri, 23 ianuarie 2019

Cu mâinile legate, Adrian Onciu scrie în continuare...



Volumul "Cu mâinile legate" este a patra carte a jurnalistului ieşean Adrian Onciu, Lansarea pe orbită a cărţii menţionate a avut loc duminică, 20 ianuarie 2019, la Librăria Cărtureşti de la Palas Mall Iaşi, într-un spaţiu destul de mic din cadrul "Ceainăriei", cu peste 100 de participanţi, mulţi dintre ei stând în picioare din lipsă de scaune, unul dintre aceştia fiind şi deputatul Petru Movilă. Trecând peste aceste inconveniente organizatorice, să menţionăm că lansarea cărţii lui Adi Onciu a fost un succes pentru Grupul editorial TREI din Bucureşti, dar şi pentru autor, volumul vânzându-se ca pâinea caldă, iar Adrian făcând "scurtă" la mână de atâtea autografe oferite publicului cititor.
Cartea "Cu mâinile legate", un thriller al zilelor noastre, a fost prezentată de scriitorul Liviu Antonesei, Ioan Milică (directorul Bibliotecii Centrale Universitare  "Mihai Eminescu" Iaşi) şi de bucureşteanca Virginia Costeschi, care a reprezentat Grupul editorial TREI şi care a fost şi moderatoarea evenimentului.
În alocuţiunea sa, prof. univ. Liviu Antonesei a menţionat: "Faţă de primele trei romane, acţiunea cărţii <<Cu mâinile legate>> se petrece în România, iar înainte de a fi autor din zona misterului, Adrian Onciu este scriitor. Nu pot a spune că Adrian Onciu a evoluat foarte mult în scrierile sale, deoarece el era bun încă de la prima carte. Adrian ştie să spună povestea secretului, deoarece cunoaşte lumea presei şi a actorilor. El va da lovitura pe genul ăsta. Îl felicit pentru tot ceea ce face şi îl îndemn să scoată câte o carte de acest gen odată la doi ani, iar dacă poate şi la un an e şi mai bine! Multă baftă şi spor! Şi vă mai spun că se pot face şi filme artistice după cărţile lui Adrian".
În continuare, Ioan Milică, fost om de presă în anii din urmă, a spus: "În '99 am intrat la Monitorul şi l-am cunoscut pe Adrian Onciu, cu care am fost şi vecini la un moment dat. Fără îndoială, există o evoluţie la Adrian Onciu, el făcând pasul de la munca din gazetărie la scrierile unor texte literare profesionale. El a avut activităţi şi ca scenarist. În carte are pagini umoristice, dar şi pagini de suspans. Face o radiografie  lucidă şi îngrijorătoare  de cum funcţionează bulgărele de informaţii în televiziuni. Se pune pe tapet cuplul milionarilor vs cuplul celor care îşi construiesc o viaţă cinstită. De la poliţişti la ziarişti! Este un stil alert, iar mai apoi priveşti televizorul cu ochi suspicioşi.
Reprezentanta Grupului Editorial TREI din Bucureşti, Virginia Costeschi, a mai menţionat: "M-a impresionat modul în care Adrian Onciu a construit  relaţia de familie şi oricare cititor se poate regăsi acolo. Felicit şi eu pe Adrian Onciu pentru scrierea acestui volum, el ştie de la început cum vor evolua personajele şi care va fi sfârşitul cărţii!".
Vădit emoţionat şi după mai multe întrebări primite de la Virginia Costeschi, autorul Adrian Onciu a declarat: "Mulţumesc publicului pentru participare, cu scuzele de rigoare pentru lipsa scaunelor pentru toată lumea. Am vrut acum, în această carte, să construiesc cât mai bine personajele. Aeastă carte îmi place mult mai mult faţă de celelalte care au fost! Este o diferenţă dintre dialogul de la televizor şi cel din carte. Într-adevăr, din această carte se poate scoate şi un film artistic bun, spun eu!".
A urmat apoi o sesiune de autografe oferită publicului de Adrian Onciu, acolo unde s-a stat destul de mult la coadă.
Glumind şi dialogând cu subsemnatul, un fost coleg de presă a menţionat: "Uite măi Dane, am ajuns să stăm la coadă la Onciu!". Dar nu a fost cu supărare pentru nimeni...
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu