vineri, 15 februarie 2013

Steaua şi CFR Cluj, învinse cu acelaşi scor în Europa League



* Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), de formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa.

Golurile au fost marcate de Alderweireld – min. 28 şi Van Rhijn – min.  48.
Fazele de gol s-au derulat astfel:
- 1-0: Alderweireld a deschis scorul cu o lovitură cu capul din 5 metri, după o centrare a lui Eriksen.
- 2-0: Van Rhijn a înscris al doilea gol al gazdelor, cu un şut de la aproximativ 10 metri, după un un-doi cu De Jong.
În minutul 40, Sigthorsson a trimis mingea în poarta Stelei, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Componenţa echipelor:
- Ajax Amsterdam: Vermeer (Cillessen '46) - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Schone, Eriksen - Cuenca (Poulsen '73), Sigthorsson (Boerrigter '82), Fischer. Antrenor: Frank de Boer.
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (M. Costea '82), Rusescu (Rocha '70), Chipciu - Nikolici (Tatu '53). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Cartonaşe galbene: Moisander '79 / Latovlevici '34, Bourceanu '35, Pintilii '85, '89.
- Cartonaş roşu: Pintilii '89.
Potrivit prosport.ro, cu câteva ore înainte de începerea jocului, patru suporteri stelişti au încercat să introducă torţe pe stadionul echipei Ajax şi au fost arestaţi.
Returul va avea loc în 21 februarie, de la ora 22.05, la Bucureşti. La acest joc, Laurenţiu Reghecampf nu va putea conta pe serviciile lui Bourceanu (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene) şi Pintilii (suspendat după eliminarea de joi).

* Laurenţiu Reghecampf şi Gigi Becali rămân optimişti !

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat joi seară, după înfrângerea din meciul cu Ajax Amsterdam, că formaţia olandeză a pus mari probleme, dar a precizat că gruparea "roş-albastră" păstrează şanse de calificare în optimile de finală ale Ligii Europa.
"Am întâlnit un adversar care ne-a pus mari probleme când a atacat. Au fost extrem de incisivi şi de rapizi. Şi noi am avut trei şanse de gol, dar din păcate nu le-am fructificat. Fiecare jucător trebuie să dea mare atenţie la fazele fixe. Nikolici l-a scăpat din marcaj pe Alderweireld la primul gol, iar Chiricheş nu s-a apropiat de fundaşul lor. Cred că am făcut un meci destul de bun şi sunt sigur că în retur vom marca. Cu ajutorul publicului, care sunt sigur că va veni în număr mare, putem chiar să ne calificăm", a spus Reghecampf la Digi Sport.
La rândul său, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că echipa olandeză nu este atât de puternică încât steliştii să nu poată întoarce rezultatul în retur.
"Am văzut o echipă Ajax care are o posesie mai bună, jucători tehnici care pasează bine mingea, dar am văzut că şi noi dacă aveam noroc puteam să câştigăm meciul. Măcar un gol cred că meritam. Nikolici să fi marcat de la un metru, Rocha sau chiar Chipciu să fi marcat. Rocha aştepta să vină trenul... E primul meci oficial pentru ei, nu a fost uşor, dar calitatea jucătorilor noştri s-a văzut atunci când a fost mingea la noi şi când am fost în atac. Am avut trei-patru ocazii. Că sunt ei mai tehnici decât noi, asta s-a văzut la posesie, dar asta nu înseamnă că sunt mai puternici decât noi, putem să-i scoatem, chiar şi la 2-0. Nu e jucată calificarea, nu e o echipă puternică ca să nu poţi să răstorni rezultatul. Cred că facem faţă în Europa pentru că am avut ocaziile pe care le-am avut", a spus Becali la Gsp TV.
Becali a lăudat prestaţia lui Adi Popa: "Adi Popa a fost extraordinar, n-am ce să-i reproşez, a fost cel mai bun jucător al nostru, poate cel mai bun de pe teren. A fost de senzaţie".
Finanţatorul Stelei a precizat că a urmărit meciul de parcă era "străin de fotbal" sau "ca orice suporter", după ce la începutul săptămânii a avut emoţii din cauza condamnării la închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării de persoane.

* CFR Cluj, învinsă de echipa lui Cristi Chivu, dar fără jucătorul român pe teren !

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), de echipa italiană Internazionale Milano, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa.
Fundaşul Cristian Chivu nu a fost convocat pentru acest meci la Internazionale Milano.
Golurile învingătorilor au fost marcate de Palacio, în minutele 20 şi 87, astfel:
- 1-0: Guarin l-a deposedat pe Sepsi la mijlocul terenului, l-a lansat în adâncime pe Palacio şi argentinianul a deschis scorul cu un lob peste Felgueiras de la 12 metri.
- 2-0: Kovacici l-a lansat în adâncime pe Palacio şi argentinianul a stabilit scorul final cu un nou lob peste Felgueiras.
Au evoluat echipele:
- Internazionale Milano: Handanovici - Nagatomo, Silvestre, Ranocchia, Pereira - Cambiasso, Kovacici (Jonathan '88), Gargano - Guarin - Cassano (Alvarez '74), Milito (Palacio '10). Antrenor: Andrea Stramaccioni.
- CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Camora - Godemeche (Maftei '39) - G. Mureşan, Sepsi - Rui Pedro (Bjelanovici '84) - Maah (Hora '79). Antrenor: Paulo Sergio.
- Cartonaşe galbene: Pereira '32, Silvestre '70 / Maah '67, G. Mureşan '82, Bjelanovici '89.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Grecia, formată din Michael Koukoulakis (central), Dimitrios Saraidaris, Damianos Efthimiadis (asistenţi), Stavros Tritsonis, Anastassios Kakos (asistenţi suplimentari), Christos Mpaltas (Grecia).
Returul va avea loc în 21 februarie, de la ora 20.00, la Cluj.

* Rezultate complete din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa

Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa au fost:
- Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - FC Liverpool (Anglia) 2-0 (0-0)
Au marcat: Hulk '70, Semak '72
- Anji Mahacikala (Rusia) - Hannover '96 (Germania) 3-1 (1-1)
Au marcat: Eto'o '34, Ahmedov '48, Boussoufa '64 / Huszti '22
- Sparta Praga (Cehia) - Chelsea Londra (Anglia) 0-1 (0-0)
A marcat: Oscar '82
- Levante (Spania) - Olympiakos Pireu (Grecia) 3-0 (2-0)
Au marcat: Rios '10, Barkero '40 (penalty), Martins '56
- SSC Napoli (Italia) - Viktoria Plzen (Cehia) 0-3 (0-1)
Au marcat: Darida '28, Rajtoral '79, Tecl '90
- Dinamo Kiev (Ucraina) - Girondins Bordeaux (Franţa) 1-1 (1-1)
Au marcat: Haruna '20 / Obraniak '23
- Bayer Leverkusen (Germania) - Benfica Lisabona (Portugalia) 0-1 (0-0)
A marcat: Cardozo '61
- BATE Borisov (Belarus) - Fenerbahce Istanbul (Turcia) 0-0
- Ajax Amsterdam (Olanda) - Steaua Bucureşti (România) 2-0 (1-0)
Au marcat: Alderweireld '28, Van Rhijn '48
- FC Basel (Elveţia) - Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) 2-0 (1-0)
Au marcat: Stocker '23, Streller '67
- Internazionale Milano (Italia) - CFR Cluj (România) 2-0 (1-0)
A marcat: Palacio '20, '87
- Newcastle United (Anglia) - Metalist Harkov (Ucraina) 0-0
- VfB Stuttgart (Germania) - RC Genk (Belgia) 1-1 (1-0)
Au marcat: Gentner '42 / Plet '90+1. Mijlocaşul Alexandru Maxim a intrat în minutul 74 la VfB Stuttgart şi a debutat astfel la echipa germană.
- Atletico Madrid (Spania) - Rubin Kazan (Rusia) 0-2 (0-1)
Au marcat: Gokdeniz Karadeniz '6, Orbaiz '90+5
- Borussia Monchengladbach (Germania) - Lazio Roma (Italia) 3-3 (1-0)
Au marcat: Stranzl '17 (penalty), Marx '84 (penalty), Arango '88 / Floccari '57, Kozak '64, '90+4. Fundaşul Ştefan Radu a jucat tot meciul la Lazio Roma.
- Tottenham Hotspur (Anglia) - Olympique Lyon (Franţa) 2-1 (1-0)
Au marcat: Bale '45, '90+3 / Umtiti '55.
Partidele retur se vor disputa la 21 februarie 2013.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu