vineri, 5 iunie 2015

"Cupa şi Campionatul", deviza popicarilor de la CFR Olimpia ACB Iaşi !



Sâmbătă, pe 6 iunie 2015, arena de popice Conpet din Ploieşti va găzdui ultima etapă a Cupei României, la seniori şi senioare.
În prima parte a zilei vor avea loc întrecerile competiţiei feminine, urmate de cele masculine.
La feminin participă echipele Electromureş Tg. Mureş, Conpet Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti.
După primele trei runde ale Cupei României, clasamentul în întrecerea masculină se prezintă astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi - 11 puncte (10254 p.d.)
2. CFR Cluj - 10 puncte (10194 p.d.)
3. Inter Petrila - 5 puncte (9392 p.d.)
4. Electromureş Tg. Mureş - 4 puncte (9213 p.d.)
Pentru a dobândi trofeul pus în joc, popicarii campioni de la CFR Olimpia ACB Iaşi pot să se claseze chiar şi pe locul 2 în întrecerea de la Ploieşti, dar să piardă în faţa clujenilor la o diferenţă mai mică de 60 popice doborâte !
Pentru etapa finală prahoveană, ieşenii au deplasat un lot de 8 lansatori, aceştia fiind Gyula Veres, Mănel Manea, Florin Opincă, Bogdan Tudorie, Ion Cercel, Paul Rohotin, Costică Ciurdea şi Remus Antimirescu, ultimul fiind pe post de antrenor-jucător. Vor lipsi Ioan Hordilă, care a abandonat activitatea sportivă de performanţă pentru a deveni şofer pe TIR internaţional şi Iulian Gabriel Cucu, care are unele probleme familiare.

* Ceferiştii ieşeni vor evolua la toamnă la Cupa Mondială din Serbia

De menţionat că echipa CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană naţională în sezonul 2014-2015 va reprezenta România la Cupa Mondială de la Bačka Topola (Serbia), din perioada 29 septembrie-3 octombrie 2015. Cu un loc în primele şapte la Cupa Mondială (chiar în primele opt dacă o poziţie va fi ocupată de câştigătoarea Ligii Campionilor - SKV Rot Weiss Zerbst - Germania), ieşenii vor fi calificaţi şi în sezonul viitor în optimile de finală din Champions League.
De menţionat că Bačka Topola, din nordul districtului Vojvodina, are o populaţie de 16.171 locuitori (conform recensământului din 2002), cu 9.582 maghiari, 4.699 sârbi etc, dar există acolo şi un român, alături de un ceh şi un bulgar ! Bačka Topola este înfrăţit cu mai multe oraşe din Ungaria, Slovacia şi România (Gheorgheni). Între Bačka Topola şi Novi Sad (la sud) există o distanţă de numai 64 km, iar între Bačka Topola şi Subotica (la nord) se află o distanţă de numai 32 km.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu