marți, 2 iunie 2015

Sepp Blatter va rămâne în fruntea FIFA doar până la Congresul extraordinar !


Sepp Blatter (Sursa foto: FIFA)

Elvețianul Sepp Blatter, care a demisionat marți din funcția de președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), a indicat că va rămâne în fruntea FIFA până la Congresul extraordinar la care va fi ales urmașul său, anunță AFP.
Blatter a menţionat că va convoca un Congres extraordinar în care își va depune mandatul și la care va fi ales urmașul său.
Domenico Scala, președintele Comisiei de audit și conformitate a FIFA, a declarat că acest congres ar urma să aibă loc între decembrie 2015 și martie 2016.
"Deși mi-a fost încredințat un nou mandat, se pare că nu sunt susținut de toți în lumea fotbalului, de aceea voi convoca un Congres extraordinar și-mi voi depune mandatul", a afirmat Blatter.
"Voi continua până atunci să-mi exercit atribuțiile și de acum sunt liber de constrângerile unor alegeri. Mă voi concentra pentru a introduce reforme ambițioase", a spus elvețianul. Potrivit lui, FIFA, "în fața unor provocări care nu se opresc, are nevoie de o restructurare profundă".
Demisia lui Blatter vine la câteva ore după noile acuzațiile formulate de New York Times, vizându-l de această dată pe francezul Jerome Valcke, secretar general al FIFA și mâna dreaptă a lui Blatter.
Valcke a transferat 10 milioane de dolari în conturile gestionate de fostul vicepreședinte al organismului mondial, Jack Warner, a anunțat New York Times. Conform cotidianului, care citează mai mulți responsabili federali americani anonimi, transferul — efectuat de trei ori între ianuarie și martie 2008, conform actului de acuzare — a fost realizat dintr-un cont FIFA și reprezintă "un element central al scandalului de corupție care zguduie fotbalul mondial".
FIFA a recunoscut marți că a efectuat un virament de 10 milioane dolari, "în cadrul dezvoltării fotbalului din Caraibe", însă a asigurat că "nici Jerome Valcke și niciun alt înalt responsabil al FIFA nu au fost implicați". (Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu