sâmbătă, 13 iunie 2015

Sportivul unui club ieşean, purtător al drapelului României la Jocurile Europene de la Baku



Până pe 28 iunie, la Baku, în capitala Azerbaidjanului, se desfăşoară prima ediţie a Jocurilor Europene, o competiție care prefaţează Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio. La manifestarea sportivă
de la Baku sunt prezenţi 6.000 de sportivi, dintre care 147 din România. Din delegaţia ţării noastre fac parte şi câţiva sportivi şi antrenori ieşeni, precum Daniel Ciornei (tir cu arcul, de la CSM Iaşi), Alin Moldoveanu (tir, de la CS Omega Tehnoton Iaşi-CS Dinamo Bucureşti), Vlad Simionescu (judo, de la CS Politehnica Iaşi), Rareş Puni (antrenorul secund al naţionalei României de volei feminin, de la CS Penicilina Iaşi), dar şi Tiberiu Dolniceanu (sabie, ieşean de origine, care s-a transferat în urmă cu puţini ani la CS Dinamo Bucureşti).
La ceremonia de deschidere a competiţiei, desfășurată pe Stadionul Olimpic din Baku, la care a asistat și premierul român Victor Ponta, alături de alţi 35 de şefi de stat, portdrapelul ţării noastre a fost sportivul Alin Moldoveanu (foto / CS Omega Tehnoton Iaşi-CS Dinamo Bucureşti), campion olimpic la tir în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra.
Defilarea delegațiilor sportive a început cu Grecia și s-a încheiat cu Azerbaidjan. Vestita Lady Gaga a interpretat celebra piesă ''Imagine'' a lui John Lennon, iar opt campioni olimpici au adus pe stadion drapelul Comitetului Olimpic European, organizatorul competiţiei. A fost prezent şi președintele CIO, germanul Thomas Bach. În final, la Baku a fost aprinsă flacăra olimpică, iar ceremonia de deschidere s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.
La JE de la Baku, participanţii se întrec la 16 sporturi olimpice și patru non-olimpice şi în final vor fi acordate 253 de medalii de aur. Disciplinele sportive care vor oferi calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, sunt atletism, box, ciclism, judo, înot, lupte, tenis de masă, taekwondo, triatlon, tir cu arcul, tir sportiv, volei.
În mod surprinzător, Olanda a renunțat la organizarea Jocurilor Europene din 2019, de la următoarea ediţie !
DAN TEODORESCU
Linkul de la festivitatea de deschidere: http://www.baku2015.com/video/article/azerbaijan-athletes-enter-the-stadium-opening-ceremony.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu