luni, 1 iunie 2015

Tecău și Rojer, calificați în sferturile probei masculine de dublu la Roland Garros


Sursa foto: Tennis Roland Garros

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, a cincea favorită, s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a dispus în trei seturi, cu 6-3, 6-7 (7), 6-3, de cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul 8.
Tecău și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Openul Franței, realizată în 2011, alături de suedezul Robert Lindstedt.
Tecău și Rojer vor juca în sferturile de finală cu favoriții numărul doi ai probei, Vasek Pospisil (Canada) și Jack Sock (SUA).
Mergea și Bopanna vor primi 33.000 de euro și 180 de puncte ATP, în timp ce Tecău și Rojer și-au asigurat 61.000 de euro și 360 de puncte.
Tecău și Rojer, care au un singur titlu anul acesta, la Rotterdam, s-au oprit în optimile probei de dublu anul trecut la Roland Garros.
Cele două perechi s-au întâlnit recent, în optimi la Mastersul de la Roma, iar Tecău/Rojer au câștigat cu 6-2, 5-7, 10-8. Tecău l-a mai învins de două ori în 2015 pe Mergea, dar acesta făcea pereche cu britanicul Dominic Inglot (la Australian Open în sferturi și la Miami în primul tur). Totodată, Tecău și Rojer au pierdut de două ori în 2015 în fața lui Bopanna (cu Daniel Nestor ca partener), în finală la Sydney și în semifinale la Dubai.
Anul trecut, la Roland Garros, Mergea a ajuns până în semifinale, alături de croatul Marin Draganja.
Horia Tecău s-a calificat și în sferturile de finală ale probei de dublu mixt, alături de slovena Katarina Srebotnik, urmând să înfrunte perechea alcătuită din suedezul Robert Lindstedt, fost partener al românului în urmă cu câțiva ani, și Maria Jose Martinez Sanchez (Spania).
Duminică, perechea româno-olandeză Florin Mergea/Michaella Krajicek a pierdut confruntarea din optimile de finală ale probei de dublu mixt, împotriva cuplului polonezo-ceh Marcin Matkowski / Lucie Hradecka, cu scorul de 6-4, 6-7 (6), 6-10.
În primul tur la junioare: Emmanuelle Girard (Franţa) - Elena Gabriela Ruse (România) [9] 1-6, 3-6.
(Surse: AGERPRES şi Tennis Roland Garros)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu