marți, 30 iunie 2015

De la Jocurile Europene - Baku 2015, România a revenit acasă cu 12 medalii



Echipa de spadă a României (Sursa foto: Agerpres)
Echipa Olimpica a Romaniei a revenit in tara, de la Jocurile Europene de la Baku, cu o cursa speciala care a aterizat luni, 29 iunie, pe Aeroportul International „Henri Coanda” din Otopeni.
Delegaţia României a fost întâmpinată la Bucureşti, la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă, de preşedintele COSR, Alin Petrache, de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, de premierul interimar Gabriel Oprea, de preşedinţi de federaţii şi de familiile sportivilor.
La prima editie a Jocurilor Europene, competitie care a avut loc la Baku (Azerbaidjan)  in perioada 12-28 iunie a.c., Romania a obtinut 12 medalii: trei de aur, cinci de argint si patru de bronz, după cum urmează:
Medaliile de aur (3):
- Echipa feminina de spada formata din Ana Maria Florentina Branza, Simona Cristina Gherman, Simona Pop, Amalia Tataran;
- Ana Maria Florentina Branza - la spada individual;
- judoka Andreea Stefania Chitu (52 kg).
Medaliile de argint (5):
- echipa masculina de sabie alcatuita din ieşeanul Tiberiu Alexandru Dolniceanu, Florentin Alin Badea, Georgian Madalin Bucur si Iulian Robert Teodosiu; 
- Ieşeanul Tiberiu Alexandru Dolniceanu (acum la Dinamo Bucureşti) –  sabie individual;
- Ansamblul  format din Lavinia Ioana Panaete, Bianca Maria Gorgovan, Dacian Nicolae Barna, Gabriel Bocser si Lucian Stefan Savulescu - gimnastica aerobica;
- Andreea Maria Iridon - gimnastica artistica, barna;
- Echipajul de kaiac 2, format din Roxana Petronela Borha si Elena Meroniac, pe distanta de 500 m (K2 – 500 m).
Medaliile de bronz (4):
- Simona Cristina Gherman –  spada individual;
- Daniela Hondiu (60 kg) – sambo;
- Marius Daniel Berbecar – gimnastica artistica, paralele;
-  Andreea Maria Iridon –  gimnastica artistica, paralele.
Sportivii români au încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu cele 12 medalii amintite.
Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan – 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie – 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).
România a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive. În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi.
(Surse: COSR şi Mediafax)
*** Articolul prezentat acum are numărul  3.200 în publicaţie online SPORT FAN CLUB, vizionată de peste 123.000 cititori până în prezent. Am debutat pe 5 aprilie 2012 şi vom continua ! (Dan Teodorescu, redactor şef-editor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu