miercuri, 1 iulie 2015

Bilanţ pozitiv la CSU Politehnica Iaşi la jumătatea anului 2015 !




În dimineaţa zilei de 1 iulie 2015, la sediul CSU Politehnica Iaşi a avut loc o conferinţă de presă în care s-a făcut bilanţul, la jumătate de an, a grupării moldave de elită a sportului universitar din România.
În prezidiul adunării au luat parte preşedintele Leonida Antohi, directorul general al UTI Petru Condrea, antrenorii Cornel Bădulescu şi Costel Năftică şi secretarul Radu Boişteanu (fost jucător şi antrenor de baschet în anii din urmă).
S-au discutat mai multe probleme de actualitate, despre comportarea ieşenilor la diferite competiţii la finele sezonului 2014-2015,  despre obiectivele îndeplinite la diferite secţii dar şi de perspectiva sportivilor universitari de la CSU Politehnica de a ajunge să reprezinte România la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.
Principalele declaraţii au fost:
- Leonida Antohi: "Facem astăzi bilanţul clubului nostru la 6 luni, pe intern şi internaţional. Avem sportivi talentaţi care speră să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio, precum atleta Angela Moroşanu, judoka Vlăduţ Simionescu, jucătoarea de tenis de masă Irina Ciobanu, deşi unii dintre ei nu sunt susţinuţi de federaţiile de profil. Ne-am îndeplinit obiectivele la baschet, rugby, şah, dar nu şi la handbal. Avem şase sportivi care au plecat la Universiada 2015 de la Gwangju, din Coreea de Sud, acolo unde participă peste 170 ţări şi peste 20.000 sportivi, precum judoka Vlăduţ Simionescu, Emanuel Rădulescu şi Andreea Ştefănescu, tiriştii Alexandru Saucă şi Vlad Săcăleanu, jucătoarea de tenis de masă Irina Ciobanu. Avem patru sportive în lotul României la rugby feminin, care luptă şi ele pentru calificarea la Olimpiada de la Rio. Iar la şah am câştigat Cupa României la fete, cu două jucătoare de lot naţional, Alina Motoc-L'Ami şi Irina Bulmaga. Doresc ca în semestrul al II-lea să ne continuăm strategia, de a merge în primul rând pe participări la nivel internaţional. Cred că lui Vlăduţ Simionescu îi trebuie o medalie la Universiada din Coreea de Sud, pentru a avea o explozie în comportamentul psihic, dar şi tehnic !";
- Cornel Bădulescu: "Cu echipa de handbal Poli Unistil Iaşi am pierdut locul la baraj pentru promovarea în Liga Naţională, în detrimentul echipei din Focşani, deoarece nu s-a respectat regulamentul care ni s-a comunicat la începutul sezonului. În altă ordine de idei, sponsorul nostru a venit mai târziu la echipă, prin luna august a anului trecut şi am pierdut jucători buni. În Liga Naţională evoluează însă mulţi jucători foarte buni autohtoni şi străini care au salarii mari, între 2.000 şi 10.000 euro pe lună, sume imposibile pentru clubul nostru. Pentru sezonul viitor avem două variante: dacă vom avea o finanţare superioară să aducem jucători buni, pentru promovare sau pentru a merge la baraj, iar dacă nu avem această finanţare să aducem jucători tineri, pe care să-i creştem ! Am ales varianta a doua, am adus cinci jucători tineri, trei dintre ei la final de juniorat, iar doi cu dublă legitimare, după ce ne-au plecat trei jucători din vechea gardă. L-am adus ca antrenor principal pe Costel Schender, iar Florin Spiridon a devenit secund. La vechiul secund, Ioan Zepciuc, s-a renunţat".
- Petru Condrea: "La baschet sunt aceleaşi probleme ca la handbal. Mergem doar pe jucători tineri, deoarece în sportul ieşean lipsesc sponsorii. Nu avem jucători foarte valoroşi pentru ca Iaşul să facă faţă nivelului primei ligi, acolo unde sunt mulţi stranieri, sârbi, americani şi aşa mai departe".
- Costel Năftică: "Cred în Vlad Simionescu şi cred în posibilităţile lui de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. În prima parte a anului 2015 el a avut o comportare mai puţin constantă, dar a fost şi obosit. Mai sunt multe concursuri în 2015 şi 2016 la care Vlad poate participa şi poate obţine calificarea la Rio, la mare luptă cu rivalul său, Daniel Natea".
În final, prof. Leonida Antohi, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului CSMS Iaşi, a menţionat şi câteva chestiuni legate de fotbalul din Dealul Copoului: "Scheletul echipei este cel din campionatul trecut, avem astfel omogenitate şi sper într-o comportare bună în noul campionat. Noi sperăm să mai aducem doi fundaşi la CSMS Iaşi, deoarece trebuie să avem dubluri pe posturi. Cred că Iaşul va avea de câştigat după alegerea lui Florin Prunea ca membru în Comitetul Executiv al FR Fotbal, din partea LPF".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu