duminică, 26 iulie 2015

Ieşeanul Dragomir Iordache, aur european la tir sportiv, în Slovenia !


Sursa: Antena 3
În perioada 18 iulie-1 august 2015, la Maribor, în Slovenia, se desfăşoară Campionatele Europene de Tir Sportiv, la probe de glonţ.
Sîmbătă, 25 iulie, sportivul Dragomir Iordache, de la CS Politehnica Iaşi, antrenat de Mihai Axinte, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de 60 focuri - poziţia culcat, distanţa 50 metri, calibru 5.6 mm.
Tiristul ieşean s-a clasat pe locul 7 pentru finala probei de 8 trăgatori, cu un rezultat de 618.1 puncte. După care, în finală, Dragomir Iordache s-a poziţionat încă de la prima serie de 3 focuri pe primul loc. Finala s-a desfăşurat cu 20 focuri trase la comada arbitrului, iar după 8 focuri se elimină, pe rând, câte un trăgator din două în două focuri. Sportivul clubului CS Politehnica Iaşi a continuat constant cu focuri foarte bune, iar după ultimul foc, cu un total de 209.1 puncte a reuşit să doboare şi recordul modial şi european de 207.6.
"Acest rezultat de foarte mare valoare vine după o serie de rezultate foarte promiţătoare la competiţii naţionale şi internaţionale în acest an,  cât şi în anul precedent. Astfel, acesta a reuşit în acest an să doboare nu mai puţin de 6 recorduri naţionale si să câştige 5 etape din 5 la care a fost prezent la Campionatul Naţional. Dragomir Iordache se întoarce în ţară pe 27 iulie 2015", ne-a declarat antrenorul Mihai Axinte. (Surse: Mediafax, Antena 3 şi CS Politehnica Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu