miercuri, 15 iulie 2015

Ieşeanca Andreea Prisacariu va reprezenta România la FOTE 2015



Ieşencele Prisacariu şi Zmău, la Trofeul Muncipiului Iaşi 2015
Cea de-a 13 a editie de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) va debuta pe 26 iulie 2015 la Tbilisi, in Georgia. In premiera in istoria acestei competitii la care si-au anuntat prezenta peste 3800 de sportivi, din 50 de tari, intrecerile se vor desfasura timp de sase zile. Echipa Olimpica a Romaniei va fi alcatuita din 66 de sportivi si 18 antrenori, reprezentantii nostri urmand a concura la sase sporturi – atletism, judo, gimnastica, inot, handbal (fete) si tenis, din cele noua cuprinse in programul FOTE Tbilisi 2015.
La tenis de câmp, din echipa României fac parte ieşeanca Andreea Prisacariu (15 ani, dublă campioană naţională) şi constanţeanca Selma Cadâr.
"Fiind campioană naţională am avut de ales între FOTE şi Campionatul European şi am ales Festivalul Olimpic al Tineretului European din Georgia. La Campionatul European pot participa şi anul viitor, la FOTE doar odată la mai mulţi ani !", ne-a declarat ieşeanca Andreea Prisacariu, care acum reprezintă Daimon Sport Club Bucureşti (antrenor: Alex Cojocaru), dar care a început tenisul la arenele CFR Iaşi, cu antrenoarea Oana Hâncu şi care în ultimii doi ani a evoluat extrem de promiţător şi la turneele internaţionale ITF denumite "Trofeul Municipiului Iaşi", tot de la arenele CFR Iaşi.
De menţionat că, pana acum durata FOTE a fost de cinci zile, dar conducerea Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a decis extinderea programului cu inca o zi, atat pentru o mai buna  adaptare a programelor de antrenament si competitie, cat si pentru a scadea presiunea asupra sportivilor. Decizia a fost luata in urma cererilor inaintate de cateva federatii sportive europene si a experientei acumulata la editiile precedente ale FOTE.
Pentru intrecerile din cadrul celor noua sporturi cuprinse in programul FOTE Tbilisi 2015 - atletism, baschet, ciclism, judo, gimnastica, inot, handbal, volei si tenis, participantii vor avea la dispozitie 11 baze sportive pentru competitii si cinci pentru antrenamente, toate fiind amplasate la aproximativ 25-35 de minute de mers cu masina de la Satul Olimpic unde vor fi cazati sportivii.
Vă reamintim că la FOTE 2010 de la Singapore, boxerul Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenor: Nicu Brânzei) a fost prezent la competiţia din urmă cu cinci ani, el fiind acum angajat în boxul profesionist din SUA.
DAN TEODORESCU (sursa: COSR)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu