sâmbătă, 25 iulie 2015

Tenis în "roşu - portocaliu - verde" la arenele CFR Iaşi


Conform site-ului FR Tenis, "Tenis 10 FRT este un proiect al Federației Române de Tenis, care doreşte să implementeze, într-o formă adaptată, conceptul Play and Stay T10 elaborat de ITF. Scopul proiectului îl reprezintă creşterea numărului de practicanţi ai jocului de tenis la nivel mondial, federaţiile naţionale afiliate la ITF fiind singurele în drept să dezvolte acest proiect. Tenis 10 FRT reprezintă o extensie de soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii în cadrul categoriei de copii U10, urmărind atragerea copiilor spre jocul de tenis încă de la vârste foarte mici, iniţierea şi selecţia celor cu aptitudini pentru performanţă, organizarea de competiţii motivante, integrarea tenisului în categoria factorilor participanţi la îmbunătăţirea stării de sănătate şi a educaţiei generale. Circuitul Naţional de Turnee Tenis 10 FRT face trecerea progresiva la turneele de categoria U10. Se adreseaza copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. Întrecerile au un grad mic de dificultate, scopul principal fiind participarea, nu performanţa".
În acest sens, în organizarea CS Vergilius Iaşi (director de turneu Raluca Aghion), arenele CFR Iaşi au găzduit sâmbătă, 25 iulie 2015, competiţia din circuitul naţional "Tenis 10" denumită "Cupa Micii Campioni", cu participarea a numeroşi copii din zona Moldovei şi nu numai.
Turneul de la arenele CFR Iaşi s-a desfăşurat pe 3 categorii în funcţie de vârsta participantilor, iar micii tenismeni de pe podium au fost următorii:
- Categoria ROŞU - pentru copii care au împlinit vârsta de maxim 8 ani. Dimensiunile terenului: 11/5-6 m. Înălţimea fileului: 80 cm. Mingea Rosie: 75% decompresată faţă de cea galbenă. Dimensiunea recomandată a rachetei: 41-58 cm.
1. Alexandru Ioniţă;
2. Ştefan Fîntînariu;
3. Mihai Macsim.
Printre participanţi s-a aflau şi micuţa Elena Aghion (fiica Ralucăi), aflată la al treilea concurs din "carieră" şi care a câştigat un tie-break, jucat până la 7 !
- Categoria PORTOCALIU – pentru copii care au împlinit vârsta de maxim 9 ani. Dimensiunile terenului: 18/6,5-8,23 m. Înălţimea fileului: 80 - 91cm. Mingea Portocalie: 50% decompresată faţă de cea galbenă. Dimensiunea recomandată a rachetei: 58-63 cm.
1. David Onisei;
2. Sebastian Adam;
3. Mihai Macsim.
- Categoria VERDE - pentru copii care au împlinit vârsta de maxim 10 ani. Dimensiunile terenului: 23,77/8,23 m. Înălţimea fileului: 91cm. Mingea Verde: 25% decompresata fata de cea galbenă. Dimensiunea recomandata a rachetei: 63-68 cm.
1. Tudor Ştefăniu;
2. Vlad Tezzi;
3. David Onisei.
În perioada următoare, CS Vergilius va organiza alte două competiţii din categoria "Tenis 10" la arenele CFR Iaşi.

* Răzvan Aghion continuă turneele şi antrenamentele în Belgia

Ieşeanul Răzvan Aghion (11 ani şi 8 luni), însoţit la cele două turnee din Belgia de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, a evoluat la primul turneu de la Bruxelles - "BATD Tennis Youth Open" - la categoria 12 ani, unde a ajuns până în sferturile de finală ale probei de simplu, acolo unde a fost eliminat, cu 0-6, 3-6 de francezul Pierre Ngijol Carre.
La al doilea turneu de la U 12, tot de la Bruxelles - "BATD Tennis Youth Cup 2" - Răzvan Aghion (de la CS CFR Iaşi) a evoluat sâmbătă în calificări, unde a pierdut, cu 4-6, 0-6 în faţa unui alt francez de culoare foarte abil pe terenul disputei, Kingsley Bassey. De remarcat că Răzvan Aghion a condus în primul set cu 3-0 şi 4-2, dar a intrat apoi într-un con de umbră şi probabil de oboseală şi a pierdut 10 game-uri consecutive !
Alături de bunicul său, Vergil Aghion, tânărul Răzvan Aghion va mai rămâne la Bruxelles câteva zile, unde va continua antrenamentele de acomodare cu "duritatea" competiţiile din străinătate ! Să nu uităm că Răzvan nu are nici 12 ani împliniţi şi rămâne totuşi un copil, care doreşte să facă performanţă în sportul alb ! Să-i dorim mult succes !

* Italianul Roberto Marcora, un prim favorit la "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis pentru seniori

În perioada 8-15 august, arenele CFR Iaşi va găzdui al doilea turneu al verii din circuitul mondial ITF, de data aceasta în cadrul competiţiei masculine. Turneul denumit "Trofeul Municipiului Iaşi", cu premii de 15.000 dolari, este organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis. Pe tabloul principal de "32" al probei de simplu, ITF a publicat o primă listă de participanţi de "18", în careul de aşi fiind calificaţi direct jucătorii Roberto Marcora (Italia - locul 243 ATP, dar a fost şi pe locul 178 ATP în data de 20 aprilie 2015), Pedja Kristin (Serbia - 254 ATP), Julien Cagnina (Belgia - 288 ATP) şi Maxim Dubarenco (ex-Rep. Moldova, în prezent Belarus - 291 ATP).
Lista celor 18 jucători calificaţi direct pe tabloul principal al probei de simplu cuprinde jucători din Italia, Serbia, Belgia, Belarus, Slovacia, Bulgaria, Australia, Lituania, Franţa, Spania, Argentina, Olanda, dar niciunul din România !
Pe lista participanţilor în calificări (pe tabloul de 48) se regăsesc însă românii Dragoş Dima (cap de serie nr. 1 - locul 439 ATP), Vasile Antonescu (519 ATP) şi Petru Alexandru Luncanu (544 ATP), dar şi alţi jucători din Italia, Brazilia, Spania, Germania, Cehia, Chile, Bolivia, Croaţia, Rusia, Lituania, Franţa, Portugalia, Olanda, Argentina, Ucraina, Canada, Ungaria.
Mai există o listă "alternativă" de 220 jucători, care aşteaptă retragerea celor din faţa lor, pentru avansarea în competiţia de la Iaşi, ultima zi a retragerilor oficiale fiind 28 iulie 2015, ora 14.00 GMT.
Pe tabloul principal al probei de simplu, unde CS CFR Iaşi are voie să acorde două wild-carduri, primul beneficiar va fi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (19 ani, de la CSM Paşcani), care a făcut primii paşi în tenis la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion.
În proba de dublu, unde CS CFR Iaşi poate acorda tot două wild-carduri de participare, primul beneficiar va fi ieşeanul Teodor Leahu, alături de colegul său de echipă venit special din Germania pentru turneul de la Iaşi.

* Multă sănătate Doamnei tenisului românesc, Florenţa Mihai !

Începând cu 15 august 2015, CS CFR Iaşi organizează în propria arenă şi tradiţionalul turneu juvenil de tenis denumit "Cupa de Toamnă Florenţa Mihai". Din păcate, aflată la Bucureşti, alături de fosta colegă Aura Wagner, venită special din Germania pentru a fi de ajutor, doamna Florenţa Mihai trece prin momente grele din punct de vedere al sănătăţii. Toţi iubitorii tenisului ieşean şi românesc doresc fostei dublei finaliste de la Roland Garros, din anii din urmă, multă sănătate şi se roagă la Bunul Dumnezeu pentru binele Domniei Sale ! Doamne ajută !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu