sâmbătă, 18 iulie 2015

Tenismenul ieşean Răzvan Aghion s-a mutat la Bruxelles !


Răzvan Aghion la arenele CFR Iaşi

La doar 11 ani şi 8 luni, tânărul tenismen Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion a evoluat în acest an la câteva turnee de nivel internaţional, precum Intesa Sanpaolo Cup U12 şi Daimon Cup U12, unde a avut o comportare promiţătoare, atât la simplu cât şi la dublu.
În aceste zile, însoţit de bunicul şi antrenorul său Vergil Aghion, Răzvan Aghion participă în calificările turneului BATD Tennis Youth Open de la Bruxelles (Belgia), din circuitul juvenil Tennis Europe, la categoria de vârstă 12 ani, unde îi dorim mult succes.
Duminică, 19 iulie, pe terenul 8 de la Ohain (Bruxelles), Răzvan Aghion se va duela la fileul belgian cu localnicul Loic DELLISSE, în turul al doilea al turneului de calificare pe tabloul principal. De menţionat că sâmbătă, în primul tur al calificărilor, Loic DELLISSE
l-a învins pe Francois NONDONFAZ (ambii din Belgia) cu scorul de 7-6 (4), 6-1, iar românul Răzvan Aghion a avut tur liber.

* Fiul în Belgia, mama la Iaşi

Să mai menţionăm că în perioada 17-19 iulie, arenele CFR Iaşi găzduiesc un nou turneu de tenis pentru amatori, din circuitul la nivel naţional Tenis Partener, acolo unde Raluca Aghion (mama lui Răzvan şi fiica lui Vergil) este directorul competiţiei. Duminică se vor disputa semifinalele şi finalele de la nivelurile de clasificare 5, 6 ş7 (la simplu) şi 7 (la dublu).
Principalii favoriţi la Cupa CFR Iaşi sunt Florenţa Daniel (nivelul 5), Gigel Baciu (nivelul 6) şi Radu Răzvan Ujică (nivelul 7) - la simplu, respectiv Matei Fotea / Vlad Neculau (nivelul 7) - la dublu.  

* Ieşeanca Andreea Prisacariu va pleca la Tbilisi

În final, vă informăm că ieşeanca Andreea Prisacariu (15 ani, dublă campioană naţională), care a început tenisul la arenele CFR Iaşi cu antrenoarea Oană Hâncu şi se pregăteşte acum în Capitală, cu antrenorul Alex Cojocaru la Daimon Tenis Club Bucuereşti va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi, din Georgia, la disciplina tenis de câmp. Din lotul României face parte şi tenismena Selma Cadâr, de la LPS Constanţa. Competiţia de la Tbilisi va debuta pe 26 iulie, iar din delegaţia România fac parte 66 sportivi şi 18 antrenori, care participă la 6 discipline sportive, precum atletism, judo, gimnastică, înot, handbal feminin şi tenis de câmp.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu