joi, 27 octombrie 2016

Ceferiştii ieşeni Răzvan Aghion şi Maria Bianca Andrei au participat la "Selecția Națională" de la 13 ani




Timp de o săptămână, pe terenurile din Centrul Național de Tenis din cadrul FRT a avut loc Selecția Națională la 13 ani, masculin și feminin, pentru a-i afla pe viitorii componenți ai loturilor naționale U14.
Printre cei 16  participanţi şi 16 participante s-au aflat şi doi componenţi ai clubului CS CFR Iaşi, ei fiind Răzvan Aghion şi Maria Bianca Andrei, antrenaţi al acest turneu de "veteranul" Vergil Aghion şi respectiv "debutantul" Bogdan Ionuţ Apostol.
Ambii ieşeni intraţi în concurs au trecut cu bine de tabloul de calificări şi au ajuns pe tabloul final de tip şah de "8", după următoarele rezultate: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) - David Perju (Dinamo Bucureşti) 6-1, 6-3 şi Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) - Vanesa Ioana Popa Teiuşanu (Steaua Bucureşti) 2-6, 6-0, 6-3.
Pe tabloul tip şah de "8" s-a jucat după sistemul "fiecare cu fiecare", fiecare jucător disputând 7 partide.
La finalul turneului, în competiţia masculină, pe podium s-au clasat:
1. Matei Victor Palcău (Ştiinţa Constanţa) - 6 victorii;
2. Vlad Cristian Breazu (CS Dinamo București) - 5 victorii;
3. Liviu Gabriel Zamfirache (CSŞ Slobozia) - 5 victorii.
Pe locul 7, cu o singură victorie s-a clasat ieşeanul Răzvan Aghion (care va împlini 13 ani doar pe 11 decembrie 2016). El la învins cu 6-4, 7-5 pe Mihnea Petru Zaharia (CS Dinamo Bucureşti) şi a pierdut la câştigătorul competiţiei, Matei Victor Palcău doar în trei seturi, după 7-5, 0-6, 1-6.
Tot la finalul turneului, dar în competiţia feminină, pe podium s-au clasat următoarele tinere jucătoare:
1. Fatima Keita (CS Dinamo Bucureşti) - 6 victorii;
2. Alexandra Maria Petric (CSA Steaua București) - 5 victorii;
3. Maria Alexandra Moglan (AS CS AS Club Politehnica București) - 4 victorii.
Pe locul 6, cu două victorii la activ s-a clasat Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi, născută pe 2 martie 2003), după următoarele succese: 6-4, 6-1 cu Alexandra Maria Iordache (CSŞ Slobozia) şi 6-3, 4-6, 6-0 cu Daniela Andreea Roşca (CSŞ 6 Bucureşti).
"A fost un turneu reuşit pentru cei doi sportivi de la clubul nostru, deşi se putea şi mai bine!", ne-a declarat la finalul competiţiei antrenorul Vergil Aghion, de la CS CFR Iaşi.
Arbitrul principal al turneului de la Bucureşti a fost Emilian Tomegea, iar directul de turneu antrenorul federal Radu Bădin, secondat de Cătălin Micula.
 
* Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol revine în circuitul mondial ITF

Pentru tenismenul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani, legitimat la CSM Paşcani, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi), anul 2016 nu a fost unul favorabil din punct de vedere al numărului de competiţii internaţionale la care a putut participa, asta şi din cauza unor "jene" financiare şi a lipsei unor sponsori permanenţi.
Ultimul turneu la care Bogdan Ionuţ Apostol (participant în anii din urmă la turneele juniorilor de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon) a jucat în acest an a fost "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, acolo unde, în august 2016, el a evoluat în proba de dublu, alături de Andrei Marinescu şi a ajuns până în sferturile de finală.
Totuşi, dorind să-şi clădească un viitor pe "cont propriu", Bogdan Ionuţ Apostol a devenit în această toamnă student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului şi s-a apucat din vară şi de antrenorat, pregătind pe tinerii tenismeni ieşeni pe terenurile din Tomeşti (alături de colegul Teodor Leahu) şi CS CFR Iaşi (alături de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion).
Numai că, primind o recentă ofertă de sponsorizare din... Italia, tenismenul ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (ajuns acum pe locul 2047 ATP din lipsă de concursuri) revine în zilele următoare în circuitul mondial ITF, la turneele de 10.000 dolari din Italia şi Spania.
"Revin în tenisul internaţional ca jucător, am stat de ajuns pe tuşă! Primul turneu la care voi participa va fi în Italia, la Latina, începând cu 5 noiembrie 2016. Voi juca apoi la alte două turnee în Spania şi apoi, împreună cu noul meu sponsor, îmi voi face calendarul pentru anul viitor. Doresc să fac performanţă în tenisul mondial şi voi lupta pentru acest deziderat!", ne-a declarat mai optimist ca niciodată, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, cel care ar merita să primească unele "şanse" şi din partea "Fundaţia Sportului Ieşean", în perioada următoare! Mai ales că, Bogdan Ionuţ Apostol este în prezent cel mai bine clasat pe plan mondial dintre toţi tenismenii ieşeni, cu şanse reale de a urca mult mai sus în clasamentul ATP.

* Alături de Luncanu şi Tatomir...

La turneul italian de la Latina, primul favorit este Salvatore Caruso (Italia, locul 314 ATP), pe tabloul principal, pe poziţia a şasea, fiind acceptat şi românul Petru-Alexandru Luncanu (locul 482 ATP). Pe tabloul de calificare de "48", în prezent, pe locul 20 este Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani), iar pe locul se află 21 românul Luca-George Tatomir (21 ani).
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol, cele mai bune clasări în calendarul mondial ATP au fost locurile 1065 (la simplu, pe 26 august 2013) şi 627 (la dublu, pe 17 august 2015).
În scurta sa carieră de la seniori, Bogdan Ionuţ Apostol a câştigat două trofee la dublu în turneele internaţionale ITF, ambele în 2014, la Braşov - România şi Antalya - Turcia, alături de Lukas Mugevicius (Lituania). Pe timpul junioratului, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol s-a aflat la un moment dat pe locul 48 în clasamentul mondial ITF, în data de 12 mai 2014, atunci când avea 18 ani şi 4 luni.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu