sâmbătă, 1 octombrie 2016

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice s-a sărbătorit în Parcul Expoziţiei din Dealul Copoului





Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară Iași, a organizat în ziua de sâmbătă, 1 octombrie 2016, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, un reuşit spectacol muzical-folcloric în Parcul Expoziţiei din Dealul Copoului. Într-un cadru feeric, cu participarea a peste 500 de seniori ieşeni, spectacolul a trezit amintiri plăcute participanţilor, mulţi dintre pensionarii ieşeni dansând ca în anii tinereţii în faţa tribunei amenajate pe aleea principală.
În deschiderea spectacolului, în circa 40 de minute, solistul de muzică uşoară Aurel Niamţu a încântat pe doamnele şi domnii prezenţi la manifestare cu un recital muzical de excelentă calitate, antrenând de multe ori publicul, cel care a cântat alături de intrepretul ieşean prezent nu cu mult timp în urmă şi la emisiunea "Românii au talent", de la Pro TV, unde a ajuns până în semifinale.
Au urmat dansurile populare cu tinerii de la ansamblul "Cătălina", din cadrul grupului folcloric "Doina Carpaţilor", iar apoi interpreta de muzică populară Ionela Gaveniuc a încântat şi ea asistenţa prin melodiile interpretate din mai multe zone folclorice ale ţării, dar în special din zona Moldovei.
În continuare, cel care a trecut recent de 70 de primăveri, Ştefan Pintilie, a începutul recitalul său muzical cu celebra melodie "Iaşule, Iaşule, mândră Cetate", parcurgând apoi, în decurs de 30 minute, un repertoriu de neuitat alcătuit din şlagărele mai vechi şi mai noi ale binecunoscutului interpret ieşean.  
Cuvântul de încheiere a fost rostit de doamna Luminiţa Munteanu (directorul DAC), care a mulţumit spectatorilor pentru participarea la manifestarea din Parcul Expoziţiei, eveniment dedicat de fapt fiecăruia dintre noi, cei trecuţi de prima tinereţe. Domnia sa a transmis şi un mesaj de salut din partea primarului Mihai Chirica, care nu a putut fii prezent la "Şezătoarea Culturală" din Parcul Expoziţiei, din motive obiective.
De menţionat că fiecare spectator prezent la manifestarea din Copou a primit o garoafă şi un talon de participare la tombola de final, acolo unde primele trei locuri au fost ocupate de posesorii taloanelor cu numărele 161 (locul 1 - a primit în dar o cină romantică la Casa Bolta Rece), 81 (locul 2 - premii în produse cosmetice) şi 261 (locul 3 - un tort aniversar oferit de cofetăria „Ando Fantezia”).
Alţii 100 de posesori de taloane de tombolă au primit alte premii atractive, în obiecte sportive, umbrele şi vaucere.
Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice "Vovidenia" a mai oferit mebrilor săi diplome de excelenţă, iar pentru activitatea sportivă, cea care... nu are vârstă s-au evidenţiat Leon Smith şi Maria Bălan.
Manifestările de sâmbătă, 1 octombrie, dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice au continuat la Centrul de zi „Vovidenia”, unde a fost inaugurată o expoziție de tablouri, dantele, broderii, goblenuri și alte obiecte recondiționate, la Cluburile de Pensionari din Aleea Rozelor, din Alexandru cel Bun, din Mircea cel Bătrân și din Oancea, dar şi la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” şi la Căminul de Bătrâni „Sf. Constantin și Elena”.
Alte manifestări cu caracter medical şi cultural au avut loc la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, respectiv la Sala "Ana Aslan" din cadrul Centrului Cultural Multifuncţional pentru Vârsta a Treia, din str. Străpungere Silvestru nr. 28 Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu