marți, 3 aprilie 2018

Bogdan-Ionuţ Apostol, pe meleaguri europene în tenisul mondial


Ajuns la vârsta de 22 ani, tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol are un început promiţător la acest început de an în turneele ITF pe care a participat, în Marea Britanie (la Loughborough şi Shrewsbury), Turcia (în Antalya - 2 turnee), Italia (la Santa Margherita Di Poula - 4 turnee), cu premii de la 15.000 dolari la 25.000 dolari). Aflat acum pe locul 863 ATP, după ce la finalele anului 2016 era pe locul 2081 ATP, deci în decurs de numai 15 luni, sportivul ieşean a avut un salt impresionant, de 1218 locuri în clasamentul mondial ATP, Bogdan-Ionuţ Apostol a avut în acest an un sfert de finală la turneul de la Santa Margherita Di Poula (F 5 - venind atunci din calificări, după 4 victorii consecutive şi un tur liber) - în proba de simplu. La dublu masculin, ieşeanul Apostol a ajuns până în sferturile de finală la turneul de la Loughborough (F 2), alături de spaniolul Marcos Torralbo-Albos şi chiar în semifinale la turneul de la Santa Margherita Di Poula (F 3), alături de românul Luca George Tatomir.
Pentru ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol, care bate şi la uşa echipei României de "Cupa Davis", turneele în circuitul mondial ITF continuă şi să sperăm că rezultatele foarte bune vor fi, pe viitor, un lucru obişnuit pentru sportivul care a învăţat tenisul de performanţă la arenele CFR Iaşi, în anii din urmă, alături de antrenorul Vergil Aghion.

* Răzvan Aghion a jucat la Novi Sad, în Serbia

Dacă trecem acum la turneele din circuitul "Tennis Europe" de la categoria de vârstă 16 ani, să menţionăm că tânăra speranţă a Clubului Sportiv CFR Iaşi, Răzvan Aghion (doar 14 ani şi 3 luni), a evoluat recent la turneul juvenil de la Novi Sad (Serbia), acolo unde a ajuns pe tabloul principal de simplu şi unde, în turul inaugural, a pierdut cu 6-7 (6), 1-6 în faţa favoritului nr. 4, Dimitrije Zubac (Serbia, în vârstă de 15 ani şi 8 luni), într-un joc în care sportivul ieşean, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, a dat o replică extrem de dârză componentului lotului naţional al Serbiei. Din păcate, în proba de dublu, perechea Răzvan Aghion - Alexandru Ioan Stupar (ultimul de la CSM Sibiu, în vârstă de 15 ani şi 3 luni) a pierdut prin "WO" în urma retragerii din concurs în faţa cuplului sârb Veljko Krstic - Vanja Vojinovic, deoarece Stupar a făcut o entorsă la picior şi nu a mai putut juca!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu