marți, 24 aprilie 2018

Cu un "băţ" în faţa nemţilor!

În perioada 19-23 aprilie 2018, echipa de popice seniori / veterani CSO Tălmaciu (jud. Sibiu) a participat la un turneu internaţional în sportul lansatorilor în landul Bavariei, la Lohhof (Germania), alături de alte trei formaţii nemţeşti.

Cele patru echipe participante au fost SKK-SKT - Anna Nürnberg, TV Handfeste Ingolstadt, SKC Lohhof şi CSO Tălmaciu.
Echipele au fost formate din câte 6 jucători, fiecare dintre ei lansând câte 120 bile mixte, la plin şi izolat.
Surpriza turneului a fost echipa CS al Oraşului Tălmaciu, condusă de antrenorul-jucător Liviu Mailat, care a avut o evoluţia excelentă şi a câştigat competiţia cu doar un "popic" / "băţ" în plus faţă de ocupanta locului secund, formaţia din Nürnberg
Pentru formaţia sibiană au punctat: Vasile Cioacă 553 p.d, Romeo Bălan 546 p.d, Silvestru Haran 542 p.d, Liviu Mailat 509 p.d, Ioan Stoichiţă 494 p.d. şi Dan Vestemean 482 p.d.
Clasamentul final pe echipe a fost următorul:
1. CS al Oraşului Tălmaciu (România) - 3126 p.d;  
2. SKK-SKT Anna Nürnberg (Germania) - 3125 p.d;
3. SKC Lohhof (Germania) - 3023 p.d;
4. TV Handfeste Ingolstadt (Germania) - 2982 p.d.
Cele mai bune rezultate individuale au fost reuşite de următorii sportivi:
1. Fabian Funkenhauser (SKC Lohhof) - 569 p.d;
2. Sorin Gavriloiu (SKC Lohhof; este român care a emigrat în Germania de mai mulţi ani şi care a jucat popice la un moment dat la echipa Voinţa Timpuri Noi Sibiu) - 564 p.d;
3. Vasile Cioacă (CS al Oraşului Tălmaciu) - 553 p.d. 
La finalul competiţiei, antrenorul-jucător Liviu Mailat ne-a declarat: "A fost un turneu extrem de util pentru noi, unde am fost primiţi foarte bine de gazdele germane şi unde am jucat pe o arenă foarte bună, cu 6 piste. Cei de acolo au jucători activi, care evoluează în campionatele interne ale Germaniei, nu ca noi, care jucăm ocazional, în nişte competiţii amicale, în diferite oraşe din România. Ar fi foarte bine să avem şi noi, în România, un Campionat Naţional la nivel de veterani, cu etape săptămânale, cu meciuri tur-retur şi de-abia apoi cu un turneu final. Este o propunere şi pentru Federaţia Română de Popice această doleanţă a mai multor popicari veterani, eu fiind doar purtătorul lor de cuvânt".
În perioada următoare, pe plan intern, popicarii veterani se vor întrece în finala Cupei României (în 30 iunie, la Ploieşti) şi în finala Campionatului Naţional (pe 1 şi 2 septembrie, la Hunedoara). Este posibil ca, pe 26 mai 2018, să aibă loc, la arena CFR, Cupa Iaşului la popice pentru lansatorii seniori (+60 ani), la masculin şi feminin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu