sâmbătă, 21 aprilie 2018

Înfrângere cu burta goală!

Etapa a II-a din Seria I din play-off-ul Ligii I de futsal a programat sâmbătă, 21 aprilie 2018, meciul CS Informatica Timişoara - CSM Politehnica Iaşi 6-3 (2-1). În faţa unei echipe multinaţionale, antrenate de selecţionerul Robert Lupu şi deţinătoarea trofeului în Cupa României, ieşenii nu au renunţat la luptă până la finalul disputei, deşi au mari probleme de efectiv, plus că sportivii din Dealul Copoului nu şi-au primit salariile şi primele de joc de 6 luni!
Evoluţia scorului în meciul Timişoara - Iaşi a fost următoarea: 0-1, 2-1 (la pauză), 6-1, 6-3 (rezultat final), cu menţiunea că golurile oaspeţilor au fost înscrise de Andrei Despan, Radu Guţu şi Joel Rios, ultimul reuşind un eurogol de mare fineţe spre finalul disputei, aplaudat şi de fanii gazdelor! Oaspeţii din Copou au mai ratat şi o lovitură de pedeapsă de la 10 metri, prin Liviu Ruxandari.
Meciul găzduit de Sala Sporturilor "Constantin Jude" din Timişoara a fost arbitrat de brigada Ovidiu Dan Curta -
Romulus Constantin Pop (ambii din Târgu Mureş), rezervă fiind Virgil Luca (Timişoara), iar observator federal Alin Cârstoiu (Deva).
Pentru CSM Poli Iaşi au evoluat: Ioan Grigoraş - Liviu Ruxandari, Andrei Despan, Antoni Jodas Vives "Toni", Valentin Pricop, apoi Radu Guţu, Joel Rios Oliva, Andrei Nistor. Rezervă de portar: Ilie Grigoraş (fiul portarului titular).
Antrenor: Nelu Stancea. Director sportiv şi delegat: Ştefan Tudorache. Maseur: Marian Sărbătoare.
Din echipa ieşeană au lipsit internaţionalii Radu Pisică şi Alexandru Pricop (ambii în convalescenţă după ce au fost accidentaţi o perioadă mare de timp), Robert Mircia (nu a putut face deplasarea deoarece a avut unele probleme personale) şi portarul titular George Pădure (care a abandonat echipa fiind nemulţumit de situaţia financiară în care se găseşte sportul ieşean în general şi futsalul în special).
După partida de pe Bega, directorul sportiv al echipei ieşene, Ştefan Tudorache, ne-a declarat: "Am jucat foarte bine, au fost şi unele greşeli de arbitraj, dar ce să-i faci, deoarece şi ele fac parte din joc! Fără bani de atâta timp, am jucat mai mult decât bine şi ce poţi să mai ceri unor sportivi neplătiţi de 6 luni? Liviu Ruxandari a ratat o lovitură de pedeapsă de la 10 metri, dar mai bine că a ratat, deoarece ultimul fault l-am primit în compensaţie şi noi nu ne dorim cadouri de acest fel!!!".
Clasamentulul la zi în Seria I arată astfel:
1. Autobergamo Deva            1          1          0          0          6-3       6
2. Informatica Timişoara        1          1          0          0          6-3       4
3. CSM Poli Iaşi                     2          0          0          2          6-12     0
În etapa a III-a ultima a turului, pe 25 aprilie, de la ora 19:00, se va juca marele derby Autobergamo Deva - Informatica Timişoara.
Prima rundă din retur, din 29 aprilie (ora 18.00) programează partida Autobergamo Deva - CSM Politehnica Iași.
În luna mai se vor juca meciurile Politehnica Iași - Informatica Timișoara şi Informatica Timișoara - Autobergamo Deva.
Tot sâmbătă, 21 aprilie, în Seria a II-a din play-off s-a jucat meciul Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - Dunărea Călăraşi 8-1 (6-0).
În prima fază din play-out (locurile 7-10), într-o dispută după sistemul "2 din 3", s-a jucat meciul Imperial Wet Miercurea Ciuc - City'us Tg. Mureş 14-2 (8-0) şi cu scorul general de 2-0 la victorii, gazdele s-au salvat de la retrogradare.
Pe 22 aprilie şi eventual pe 23 aprilie, de la ora 17.00, este programată partida CS Muncitorul Reşiţa - Spicom Sf. Gheorghe (în primul joc scorul de fost 3-9).
Vă mai informăm că, în cadrul Seriei I a Campionatul Naţional de futsal pentru juniori (U 19), în etapa a 9-a (penultima a sezonului regulat), joi, pe 26 aprilie, de la ora 19:00, în Sala LPS din Copou se va disputa meciul CSM Politehnica Iaşi - Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ, arbitrat de brigada ieşeană Radu Nistor - Sebastian Şpaiuc.
Tot în runda cu nr. 9 s-a mai jucat partida Sănătatea Darabani - Internazionale Traian Vaslui 6-4 (3-2), iar echipa Colegiului Naţional "Nicu Gane" Fălticeni a stat. În ultima etapă a sezonului regulat, echipa ieşeană, antrenată de Florin Nichifor, va evolua în deplasare, la Vaslui.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu