luni, 16 aprilie 2018

În ALPI s-a rostit tradiţionala urare pascală: "Hristos a înviat! - Adevărat a înviat!"



Duminică, pe 15 aprilie 2018, sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi a găzduit o nouă şedinţă cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). După obişnuita fotografie de grup, cu doamna Elena Zanet pe post de fotoreporter, membrii ALPI au fost întâmpinaţi de scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă cu obişnuita urare pascală "Hristos a înviat!", toţi cei prezenţi răspunzând cu tradiţionalul "Adevărat a înviat!".
S-a prezentat în continuare faptul că la Bistriţa şi Brăila, în cadrul unor festivaluri de umor la nivel naţional, o parte dintre cei premianţi au fost moldovenii Gheorghe Bălăceanu, Mihai Haivas, Eugen Deutsch, Ioan Hodaş, Vasile Larco şi Mihai Batog-Bujeniţă, dar şi olteanca Any Drăgoianu, cu toţii fiind membrii ALPI.
Apoi, directorul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă a mai remarcat faptul că, în cadrul Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Moldova, după noile alegeri din acest an, conducerea este alcătuită din membrii ALPI, precum Corina Matei-Gherman (preşedinte), Dan Teodorescu (vicepreşedinte) şi Doina Toma (secretar).
Asociaţia Literară Păstorel Iaşi şi revista "Booklook" au mai fost promovate recent şi în cadrul unor emisiuni de radio şi televiziune, la Radio România Iaşi şi Apollonia TV, iar în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi, ALPI este cuprinsă în proiectul "Iaşi noire", unde se va edita un volum de proză pe subiecte de tip noire (proză neagră)!
Totodată, este în curs de finalizare o înfrăţire la nivel european, între Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (România) şi Asociaţia Dacia e.V., care are sediul la Nürnberg (Germania) şi este patronată de doamna Ionela van Rees-Zota, cea care editează şi revista "Vocea Ta" (singurul ziar lunar de limbă română din Germania) şi mai este şi managerul Agenţiei de Presă Aşii Români.
O parte dintre membrii ALPI au participat recent şi la dubla lansare de carte oferită de dr. Sorin Cotlarciuc în cadrul unei manifestări cu public de la Muzeul Unirii din Iaşi, volumele puse în discuţie publică fiind "Incognito" şi "Tropa, tropa... Europa".
În cadrul şedinţei de duminică, 15 aprilie 2018, au fost prezentate şi două recente apariţii editoriale, ele fiind "Să ne amuzăm un pic" (Doina Toma) şi "Băutorul de ceaţă" (Romulus Andreescu).
Venit din Vaslui, prof. dr. Dumitru V. Marin a prezentat publicului ultimele apariţii editoriale ale societăţii domniei-sale, precum revista de talie internaţională "Meridianul Cultural Românesc" şi ziarul Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău.
Au citit apoi din propriile creaţii literare Ioan Hodaş, Doina Toma, Cornelia Livia Bejan, Mihai Batog-Bujeniţă, Angela Pistol, Viorica Şerban, Emilian Popa, Constantin Profir, Vasile Unguraşu, Constantin Ticu Mihai, Nicolae Viziteu, iar Emil Gnatenco a oferit un recital actoricesc din poeziile lui Vasile Alecsandri şi George Topârceanu.
Cei prezenţi au putut admira şi o mini-expoziţie de Sf. Paşte oferită publicului de personalul sălii de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi.
Au fost prezentate apoi şi două invitaţii de participare la două manifestări culturale: lansarea cărţii "Eseuri cu balonul oval" (de jurnalistul Dan Teodorescu, din ziua de vineri, 20 aprilie 2018, ora 17.00, la Hotelul Moldova Iaşi - la Salonul Moldova, de la parter) şi spectacolul "Armonii europene" (de joi, 10 mai 2018, ora 17.30, la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, în cadrul Cenaclului George Topîrceanu, acolo unde, din colectivul de conducere fac parte şi mai mulţi membrii ALPI, precum Mihai Batog-Bujeniţă, Emil Gnatenco, Dan Teodorescu).
Următoarea şedinţă cu public în cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi va avea loc în ziua de duminică, 13 mai 2018, de la ora 10.00, tot în sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" Iaşi, din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu