marți, 5 martie 2019

Pugiliştii ieşeni se afirmă la Bucureşti şi Bălţi



Nu cu mult timp în urmă, în perioada 25 februarie - 2 martie 2019  s-a desfăşurat la Bucureşti, în sala complexului "Lia Manoliu", întrecerile Cupa României la box feminin, pentru cadete, junioare, tineret şi senioare.
La competiţia din Capitală au participat peste 150 de pugiliste din întreaga ţară, printre ele fiind şi patru sportive de la clubul
CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub comanda antrenorului emerit Nicu Brânzei. La finalul turneului, ieşencele au cucerit patru medalii din tot atâtea posibile, prin Bianca Cobzaru (ea este cu dublă legitimare cu CSA Steaua Bucureşti) - medalie de aur la tineret 54 kg, Maria Botezatu - aur la tineret 57 kg, respectiv Ana Maria Romanţov - bronz la cadete 46 kg şi  Ana Maria Misenschi - bronz la senioare 64 kg.
"Bianca Cobzaru este câştigătoarea ultimelor trei ediţii ale Cupei României la box, la categoria sa de greutate, iar Maria Botezatu a confirmat că este în cea mai bună formă, susţinând trei meciuri şi câştigându-le pe toate. De mentionat că, Bianca Cobzaru si Maria Botezatu sunt componente ale lotului naţional de tineret şi vor reprezenta România la următoarele turnee internaţionale. Iar la seniori, Ana Maria Misenschi, studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi a cucerit locul 3 pe podium, aşa cum a făcut şi cadeta Ana Maria Romanţov. Pugilistele Ana Maria Romanţov şi Bianca Cobzaru sunt eleve la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului, iar Maria Botezatu este elevă la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza Iaşi şi pe această cale mulţumim conducerii instituţiilor din care fac parte pentru susţinerea sportivelor de performanţă ale Iaşului", ne-a declarat antrenorul Constantin "Tinu" Brânzei, de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi.

* Medalie de bronz în Republica Moldova pentru un tânăr boxer ieşean

În intervalul de timp 28 februarie - 3 martie 2019, la Bălţi, în Republica Moldova, s-a derulat turneul Internaţional de box denumit "Cupa Provocării", cu participarea sportivilor din cinci ţări: Israel, Rusia, Ucraina, România şi Republica Moldova. Secţia de box de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi, de data aceasta sub conducerea antrenorului Tinu Brânzei (fiul lui Nicu Brânzei), a cucerit un loc 3 şi o medalie de bronz prin tânărul pugilist Denis Ionuţ Captalan (11 ani, la categoria 60 kg copii), care a pierdut în semifinale în faţa unui boxer din Israel.
De menţionat că, în perioada 12-17 martie 2019, la Piteşti va avea loc Cupa României la box pentru juniori, unde clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi va fi prezent cu 8 sportivi, doar dacă va avea finanţare!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu