miercuri, 27 martie 2019

Turişti în Republica Moldova: Ne dorim o excursie de vis pe teme culturale!


Pentru scriitorii, artiştii plastici, oamenii de sport şi invitaţii lor din Iaşi şi Vaslui, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Moldova, Uniunea Creatorilor de Artă - Sucursala Iaşi şi Asociaţia Literară Păstorel Iaşi organizează o excursie pe teme culturale în Republica Moldova, cu sprijinul firmei de turism Prisma Tour Iaşi, în perioada 13-14 aprilie 2019.
Traseul excursiei este următorul:
- Ziua I – Sâmbătă, 13 aprilie: Iași - Vama Sculeni -  Bălți – Soroca – Orheii Vechi – Chișinău.
Întâlnire la ora 06:40 în fața magazinului Market (fostul magazin Billa de la Gara Iaşi), cu plecare la ora 07:00 cu autocarul mare, de 51 locuri (dintre care 49 excursionişti).
Plecăm pe traseul Iași – Vama Sculeni – Bălți – Soroca - Chișinău. Pe traseu vom face o mică oprire la Bălţi şi apoi vom vizita Cetatea Soroca, un element important al sistemului feudal de apărare a Principatului Moldova. Cetatea Soroca este o cetate moldovenească din secolul al XVI-lea, clădită din lemn de Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră sub Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea.În prezent este refăcută prin fonduri europene.
Vom continua traseul spre Orheiul Vechi, un loc fascinant, coborât parcă din ceruri. Ne îndreptăm apoi către Chișinău, capitala Republicii Moldova.
Cazare la Hotelul Cosmos - 3* din Chişinău, în camere single şi duble. Apoi program de voie.
- Ziua a II-a – Duminică, 14 aprilie 2019: Chișinău - Mănăstirea Căpriana - Vama Albiţa - Iași.
După micul dejun de la Hotelul Cosmos, vom vizita marile atracții turistice din Chișinău alături de ghidul local. Vom vizita Catedrala Nașterii Domnului, Arcul de Triumf, Piața Marii Adunări, Casa Guvernului, Monumentul lui Ștefan cel Mare, Parlamentul Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă, Aleea  Clasicilor, Gara din Chișinău, Muzeul de Istorie, poate şi Muzeul de Literatură și spre final facem o vizită și la magazinul de desfacere bomboane Bucuria. În drumul spre casă, vom vizita și Mănăstirea Căpriana, iar la vama Leuşeni - Albiţa vom face şi un popas de shopping la Dutty Free.
Servicii incluse:
- 1 noapte de cazare cu mic dejun inclus la Hotelul Cosmos - 3* din Chişinău;  
- Transport cu autocarul;
- Taxa de oraş;
- Însoțitor de grup din partea firmei Prisma Tour Iaşi;
- Ghid local în Chișinău.
Servicii neincluse:
- Intrările la obiectivele turistice.
Acte necesare pentru trecerea frontierei dintre România şi Republica Moldova:
- Carte de identitate sau pașaport valabil. Buletinul vechi, cu file, nu este valabil.
Informatii suplimentare:
- Selectarea locurilor în autocar s-a făcut în ordinea înscrierilor.
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
- Cei care doresc să-şi facă asigurare medicală, care nu este obligatorie, dar este totuşi bine să o aveţi, o pot face la firma Prisma Tour Iaşi, care are sediul la Palas Mall Iaşi (vis-a-vis de Librăria Cărtureşti, nivel +1, cu intrarea în incintă pe uşa principală din spatele Hotelului Moldova şi EON). Asigurarea medicală costă 36 lei de persoană, iar programul firmei Prisma Tour Iaşi este zilnic, în intervalul orar 10.00 - 22.00, de luni şi până duminică inclusiv.
- ATENŢIE: Pe 13 aprilie 2019, la ora 7.00, pleacă două autocare de la fostul magazin Billa de la Gara Iaşi, ambele prin firma Prisma Tour Iaşi: unul la Cernăuţi (Ucraina - nu este al nostru) şi altul la Chişinău (Republica Moldova - este al nostru, probabil cel din fotografie).
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu