sâmbătă, 28 mai 2016

Ieşeanul Sorin Cotlarciuc, în "TOP 10" la Cupa României de popice pentru veterani


Dr. Sorin Cotlarciuc
Arena de popice din Târgu Mureş a găzduit sâmbătă, pe 28 mai 2016, turneul final al Cupei României pentru veterani, acolo unde toţi sportivii calificaţi au pornit întrecerea de la "zero".

La categoria seniori +50 ani, printre participanţi s-a aflat şi dr. Sorin Cotlarciuc (CFR Olimpia ACB Iaşi) care s-a clasat pe locul 9 din 16 participanţi, cu un rezultat de 506 popice doborâte, un rezultat extrem de meritoriu la vârsta de 65 ani!
Surprinzător, pe primele două locuri s-au clasat veteranii trecuţi de 65 ani, Kiss Gyorgy şi Ujhelyi Francisc, primul din Târgu Secuiesc, iar al doilea din Bacova (jud. Timiş), dar care concurează pentru Siderurgica Hunedoara, aşa cum se întâmplă cu mai mulţi colegi de echipă, caz întâlnit şi pentru mai mulţi popicari din oraşul şi judeţul Sibiu, care concurează pentru clubul din Tălmaciu.  
Rezultatele au fost următoarele:
1. Kiss Gyorgy (KSE Târgu Secuiesc) - 563 p.d.
2. Ujhelyi Francisc (Siderurgica Hunedoara) - 539 p.d.
3. Liviu Mailat (CS al Oraşului Tălmaciu) - 536 p.d.
4. Viorel Teuşan (CS al Oraşului Tălmaciu) - 535 p.d.
5. Aurel Dehelean (Siderurgica Hunedoara) - 521 p.d.
6. Ioan Stoichiţă (CS al Oraşului Tălmaciu) - 521 p.d.
7. Vasile Cioacă (CS al Oraşului Tălmaciu) - 520 p.d.
8. Matei Mierliţă (CS de Drept Privat Petrolul Băicoi) - 519 p.d.
9. SORIN-CONSTANTIN COTLARCIUC (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 506 p.d.
10. Erhard Beuck (CS al Oraşului Tălmaciu) - 495 p.d.
11. Francisc Kalman (ACS Hoghiz) - 495 p.d.
12. Ilie Stanca (Siderurgica Hunedoara) - 494 p.d.
13. Emilia Ebel (Siderurgica Hunedoara) - 482 p.d.
14. Kiss Arcadiu (KSE Târgu Secuiesc) - 481 p.d.
15. Patriciu Abrudan (CFR Cluj, fostul arbitru de fotbal) - 458 p.d.
16. Cornel Enoaie (CS de Drept Privat Petrolul Băicoi) - 451 p.d.
La finalul competiţiei, ieşeanul Sorin Cotlarciuc ne-a declarat: "Am avut un câştigător surpriză, pe locul 2 s-a aflat o altă surpriză, ceea ce demonstrează faptul că popicarii cu mare experienţă au succes la orice vârstă ! Eu mi-am jucat şansele până la capăt, am fost singurul ieşean înscris în Cupa României în acest sezon şi am terminat competiţia în TOP 10 şi asta contează. Puteam realiza mai mult în finala de la Târgu Mureş, dar am călătorit toată noaptea cu trenul, apoi cu o maşină de la Câmpia Turzii până la locul competiţiei, dar asta a trecut... A trecut cu bine, iar locul 9 în România în clasamentul popicarilor veterani este pentru mine o realizare sportivă destul de importantă!".
În turneul final al veteranilor sub 50 ani au concurat 9 lansatori în finala Cupei României de la Târgu Mureş, iar pe primul loc s-a clasat Cătălin Cazacu, din oraşul Tălmaciu, dar care are legitimaţie valabilă pentru CS CFR Iaşi, cu un rezultat de 553 p.d. Podiumul a fost completat cu Bogozi Jozsef (KSE Târgu Secuiesc) - 529 p.d. şi Cristian Lazăr (CS al Oraşului Tălmaciu) - 516 p.d.
Arbitrajul competiţiei a fost asigurat de Gheorghe Blasicz (Mediaş), iar instructorul sportiv Ion Borlovan (Bucureşti) a reprezentat Federaţia Română de Popice.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu