vineri, 20 mai 2016

Ieşenii Ionuţ Condrea şi Ştefan Lincu au reuşit rezultate promiţătoare la "Mondialul" de popice din Croaţia


În roşu - Ştefan Lincu


Ionuţ Condrea
La Novigrad, în Croaţia, într-o frumoasă staţiune maritimă, se dispută în aceste zile Campionatele Mondiale de popice pentru juniori (Under 23), iar din echipa României fac parte şi doi lansatori de la CFR Olimpia ACB Iaşi, Ionuţ Condrea (23 ani, student în anul IV la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi) şi Ştefan Lincu (18 ani, elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului). Selecţionerul lotului naţional de juniori este antrenorul emerit Remus Antimirescu, tot de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Joi, pe 19 mai, la arena de opt piste de la Novigrad (marca FUNK) a avut loc întrecerea pe echipe, acolo unde România, deşi a realizat un record naţional de 3493 popice doborâte, s-a clasat doar pe locul 10, din 15 naţiuni, competiţia fiind una extrem de puternică. Rezultatele individuale ale "tricolorilor" au fost următoarele:
- Radu Balaban (Inter Petrila) - 611 p.d.
- Bogdan Iuta (Inter Petrila) - 579 p.d.
- Ionuţ Condrea (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 595 p.d. (record personal, debutant la o competiţie de nivel internaţional)
- Ştefan Lincu (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 584 p.d.
- Rareş Balogh (CSM Câmpia Turzii) - 560 p.d.
- Gabriel Sabău (CSM Satu Mare) - 564 p.d.
Într-o competiţie extrem de dificilă, de înalt nivel, România s-a clasat finalmente pe locul... 7, din 15 ţări participante.
Pe podium au urcat următoarele echipe:
1. Serbia - 3690 p.d. (cel mai bun rezultat a fost reuşit de KOVACIC Igor - 651 p.d.);
2. Cehia - 3687 p.d. (RANSDORF Zdenek - 659 p.d.);
3. Germania - 3682 p.d. (RÜGER Sebastian - 659 p.d.).
Au urmat în clasament: 4. Croaţia - 3599 p.d.; 5. Slovacia - 3574 p.d.; 6. Ungaria - 3573 p.d.; 7. Bosnia-Herţegovina - 3571 p.d.; 8. Slovenia - 3554 p.d.; 9. Austria - 3538 p.d.; 10. ROMÂNIA - 3493 p.d.; 11. Polonia - 3468 p.d.; 12. Franţa - 3405 p.d.; 13. Italia - 3330 p.d.; 14. Muntenegru (doar 4 lansatori) - 1906 p.d.; 15. Estonia (doar 3 lansatori în concurs) - 1614 p.d.
La finalul competiţiei pe echipe, una extrem de lungă şi obositoare, turneul fiind afectat la un moment dat şi de o... "pană de curent", sportivul ieşean Ionuţ Condrea ne-a declarat: "Îmi pare extrem de rău că nu am ajuns şi eu în finala de duminică, mai aveam doar puţin ! Chiar dacă sunt la debut într-un Campionat Mondial, vreau să fac performanţă pentru Iaşi şi România. Sper să mă revanşez în probele care vor urma !".
Pentru finala de duminică, din proba individual clasic, cu primii 24 de lansatori în ordinea rezultatelor reuşite în finala pe echipe, singurul român calificat este Radu Balaban (611 p.d. - locul 24), dar acolo totul de ia de la zero!
Vineri, pe 20 mai, sunt programate probele de tandem, la feminin şi masculin. România va avea patru "echipe", două la masculin şi alte două la feminin.
Sâmbătă, pe 21 mai, sunt programate proba de tandem mixt (România va avea un singur tandem mixt) şi proba de sprint, la masculin (1 singur lansator pentru România) şi feminin (2 sportive în concurs pentru România).
Duminică, pe 22 mai se vor desfăşura finalele la individual clasic, cu amintitul Radu Balaban (un tânăr... jandarm în viaţa de zi cu zi) printre cei 24 de competitori.
În perioada 22-28 mai, tot la Novigrad, în Croaţia, vor fi Campionatele Mondiale Individuale de popice pentru seniori, la feminin şi masculin. Din lotul României va face parte şi lansatorul Ion Cercel, de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Selecţionerii loturilor naţionale sunt Luminiţa Dogaru (la feminin, care este şi sportivă în concurs, de la Conpet Petrolul Ploieşti) şi Marcel Dobrică (la masculin, de la Inter Petrila).
La Novigrad, din partea Federaţiei Române de Popice, sunt prezenţi preşedintele Maria Popescu şi secretarul general Constantin Stamatescu. De menţionat că Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) este prezent la Novigrad şi în calitate de antrenor federal.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu