luni, 9 mai 2016

Membrii ALPI au "escaladat" presa din Germania!




Duminică, pe 8 mai 2016, sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi a găzduit şedinţa lunară a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), sub conducerea directorului Mihai Batog-Bujeniţă, care a început întâlnirea cu următoarele cuvinte: "Vă doresc Hristos a înviat, într-o zi de primăvară capricioasă, dar frumoasă prin sufletele noastre !". În continuare, directorul ALPI a prezentat evenimentele din ultima perioadă la care au participat scriitorii Asociaţiei ieşene, unul dintre ele fiind lansarea cărţii dl. prof. dr. Dumitru V. Marin, la cei 75 ani de viaţă, într-o manifestare cu mulţi oameni valoroşi din Iaşi, Bucureşti, Bârlad, Vaslui, Bacău şi care a fost găzduită de Casa de Cultură din Vaslui.
S-a mai menţionat şi lansarea cărţii "Cultură şi Sport în Dealul Copoului", de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, manifestarea fiind găzduită pe Pensiunea Aristocrat din Iaşi, acolo unde a avut loc şi un reuşit spectacol muzical-artistic şi de dans sportiv.
S-au mai prezentat apoi ziarele şi revistele de cultură unde au publicat în ultima perioadă şi membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, precum Rapsodia, Rezervistul sibian, Meridianul, Revista familiei (Israel), cu referiri speciale despre importanta revistă "Vocea Ta", editată de doamna Ionela van Rees-Zota la Nürnberg (Germania), acolo unde membrii ALPI sunt prezentaţi pe o pagină şi jumătate, publicaţia fiind distribuită în patru ţări europene, în Austria, Germania, Belgia şi Olanda.
"Mulţumim doamnei Ionela van Rees-Zota pentru faptul că Asociaţia noastră a apărut cu multe creaţii literare în revista VOCEA TA, o excepţională revistă dedicată diasporei româneşti din Europa. De asemenea, mulţumim domnului Dan Teodorescu, şeful Departamentului relaţii internaţionale din cadrul Asociaţiei noastre, care s-a ocupat de promovarea colegilor în presa din străinătate. Aşteptăm alte creaţii pentru VOCEA TA, pentru a putea să ne facem şi mai mult cunoscuţi peste hotare, chiar lună de lună dacă ni se îngăduie!", a mai menţionat directorul Mihai Batog-Bujeniţă, care a mai spus: "Mulţumim doamnei Ionela şi pentru diplomele de excelenţă cu care a onorat Asociaţia noastră literară!".
A mai fost prezentată apoi cartea "La porţile Cotnariului", iar membrii ALPI au fost invitaţi, în zilele următoare, la alte două lansări de cărţi, una la Muzeul Mihail Kogălniceanu din Iaşi, pe 14 mai (ora 11.00) - "Sunt poemul tău de vineri" (de Violetta Petre), cealaltă la Biblioteca Judeţeană Nicolae Milescu din Vaslui, pe 19 mai (ora 13.00) - "Tolba cu săgeţi duioase" (de colegul Val Andreescu).
La finalul manifestării au citit din propriile creaţii, epigrame şi poezii, Mihai Caba (care a făcut şi o referire specială despre Ziua Energeticianului, din 6 mai), Mihai Batog-Bujeniţă, Georgeta Paula Dimitriu, Aurel Baican, Doina Toma, Vasile Unguraşu, Val Andreescu, Ioan Hodaş, Mihai Stancu, Elena Mândru, Gheorghe Bălăceanu, Cristinel Cojocaru, Vasile Larco, Mihai Haivas, Corneliu Carp.
S-a mai remarcat şi duelul epigramatic dintre "naşul şi finul", adică dintre Val Andreescu şi Ioan Hodaş! Membrii ALPI au primit apoi multe publicaţii interesante din Germania, oferite de domnul Georg Barth, din Passau, membru de onoare al Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi.
Următoarea şedinţă cu public a membrilor ALPI va avea loc duminică, pe 12 iunie 2016, la ora 10.00, tot la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" din Iaşi, amfitrionul nostru permanent fiind doamna Elena Zanet, un prestigios bibliograf info-documentarist.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu