vineri, 10 martie 2017

Conferinţă de presă pe teme sportive la Primăria Municipiului Iaşi



În zilele de 11 şi 12 martie 2017, Campionatul Naţional de Taekwon-Do ITF se va desfăşura în Sala Polivalentă din Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor va fi liberă.
Cu prilejul acestui eveniment la nivel naţional, vineri, 10 martie, în sala mare a Primăriei Municipiului Iaşi a avut loc o conferinţă de presă pe teme sportive, în prezidiul manifestării luând loc primarul Mihai Chirica, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-Do ITF Cosmin Oprescu (3 DAN, originar din Călan - jud. Hunedoara), din partea clubului organizator Kwang-Gae Iaşi fiind prezenţi preşedintele Sorin Miron (2 DAN) şi vicepreşedintele Andrei-Vlăduţ Dumitriu.
Deschiderea a fost făcută de sărbătoritul zilei Sorin Miron (care şi-a aniversat vineri, pe 11 martie, ziua de naştere), care a mulţumit mass-mediei ieşene pentru prezenţă şi sponsorilor pentru susţinerea competiţiei.
În continuare, primarul Mihai Chiriac a menţionat: "Susţinem sportul, deci susţinem şi organizarea la Iaşi a Campionatului Naţional de Taekwon-Do ITF. Am susţinut recent Campionatele Naţionale de Dans Sportiv, cum vom susţine organizarea la Iaşi, nu peste mult timp, a Campionatului Mondial de Şah Şcolar. Este bine că Sala Polivalentă începe să fie din ce în ce mai plină! Cu această ocazie promovăm Iaşul prin sport, în toată ţara şi pe toate continentele! Mulţumim sponsorilor competiţiei şi sper să intre în obişnuinţa noastră ca mediul de afaceri să susţină sportul la Iaşi!".
În cuvântul său, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-Do ITF, Cosmin Oprescu, a spus: "Mulţumesc Iaşului şi domnului primar Mihai Chirica pentru susţinerea competiţiei noastre la nivel naţional. Pot spune că la federaţia noastră avem rezultate internaţionale promiţătoare, şi prin aportul ieşeanului Sorin Miron şi al fratelui său din Vaslui, Marcel Miron".
La întrebarea jurnalistului Dan Teodorescu (redactor şef-editor al publicaţiei SPORT FAN CLUB şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi revista "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg - Germania), preşedintele Cosmin Oprescu a detaliat: "Lotul naţional al României de Taekwon-Do ITF
va participa în acest an, în luna aprilie, la Campionatele Europene de la Sofia, din Bulgaria. Ne vom pregăti apoi pentru Cupa Internaţională de la Oradea, Cupa României de la Sibiu şi Campionatele Mondiale din Irlanda".
Pe latura locală a acestui frumos sport, preşedintele Sorin Miron a mai menţionat: "La clubul nostru, Kwang-Gae Iaşi, avem o schimbare de generaţie de 2-3 ani şi acum avem la pregătiri doar copii. Cu ei vom face performanţă în anii viitori!".
La "Naţionalele" de la Iaşi vor participa aproximativ 350 de sportivi, de la 19 cluburi din ţară. Pe cele patru ringuri din Sala Polivalentă, competiţia va debuta sâmbătă şi va continua duminică, de la ora 8.30.
Sâmbătă, 11 martie, începând cu orele 18.00, pe ringul nr. 1 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului (prezentare cluburi participante, intonarea imnului României, discursuri personalități invitate) și o demonstrație de Taekwon-Do ITF susținută de membri ai cluburilor sportive Liga de Est Vaslui și Kwang-Gae Iași. Va fi primul campionat național la care vor participa și copiii (juniorii III și II) alături de juniori I și seniori. Închiderea Campionatelor Naţionale de Taekwon-Do ITF, din Sala Polivalentă ieşeană este programată duminică, 12 martie, la ora 17.00, pe ringul nr. 2.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu