vineri, 10 martie 2017

Turneu semifinal de minivolei în Sala Penicilina din Iaşi


În Divizia Naţională de minivolei, în competiţia feminină, faza I a adunat la start 38 de echipe, împărţite în 10 serii, de la A la K. În Seria A s-au întrecut formaţiile din Iaşi, Piatra Neamţ şi Botoşani, fiecare disputând câte şase jocuri, în trei tururi.
Sub conducerea antrenoarei Tatiana Popa, Penicilina Iaşi a câştigat toate partidele susţinute cu 3-0 la seturi, clasamentul final al seriei fiind următorul:
1. ACS Penicilina Iaşi           6          6          0          0          0          18:0     18
2. CSŞ Botoşani                   6          2          1          0          3          9:12     8
3. LPS Piatra Neamţ             6          0          0          1          5          3:18     1
În urma acestor rezultate, ACS Penicilina Iaşi s-a calificat la turneul semifinal, pe care îl va şi organiza pe teren  propriu (Sala Penicilina), în zilele de 11 şi 12 martie 2017.
Vor fi opt astfel de turnee semifinale, iar primele clasate vor promova la turneul final.
În Seria I din turneul semifinal, cel de la Iaşi, cele patru echipe combatante vor fi ACS Penicilina Iaşi, LPS CSM Focșani, ACS Sport Plus Brăila şi CSȘ Târnăveni.
Sâmbătă, pe 11 martie, vor fi programate primele două etape, de la ora 9:30 şi 16:30, iar duminică, de la ora 9:30 se va disputa ultima rundă.
Echipa de minivolei ACS Penicilina Iaşi, antrenată de binecunoscuta Tatiana Popa, este alcătuită din jucătoare născute în anii 2005-2006, numele lor fiind: Ioana Loghin, Alexia Moroşanu, Ema Brumă, Ivonne Hrib, Elena Muşinschi, Alexandra Goldan, Cezara Huţanu, Laura Halip, Maria Timofte-Crup, Georgiana Vrabie, Adela Pădurariu, Carla Ciobanu.
"Ne vom lupta pentru primul loc! Avem şanse reale să mergem mai departe, la turneul final de minivolei", ne-a declarat înaintea competiţiei din Sala Penicilina antrenoarea formaţiei ieşene, Tatiana Popa.

* Senioarele de la Penicilina merg în Capitală

În Divizia A1 de volei senioare, etapa a XXII-a, ultima a sezonului regulat, programează partidele:
- 10 martie: CSM Lugoj - CSU Galaţi (ora 18:30).
- 11 martie: CS Dinamo Bucureşti - ACS Penicilina Iaşi (de la ora 12:30, în Sala Dinamo din Capitală, brigada de arbitri fiind alcătuită din George Grădinaru şi Florin Dimachi, ambii din Galaţi, observator federal fiind braşoveanul Mihai Vlădescu); Unic Piatra Neamţ - CSM Bucureşti (ora 14:00), SCMU Craiova - CSU Medicina Târgu Mureş (ora 16:00), SCM Piteşti - CS Ştiinţa Bacău (ora 18:00).
- 13 martie: CS Volei Alba-Blaj - CSM Târgovişte (ora 17:00, în direct pe Digi Sport).
Pentru a se califica în play-off (grupa 1-6), echipa Penicilina Iaşi ar trebui să învingă cu 3-0 pe Dinamo Bucureşti, în deplasare, lucru destul de dificil, dar nu imposibil! Asta în cazul când Unic câştigă doar cu 3-1 în faţa echipei CSM Bucureşti, numai că, dacă nu vor exista "mari surprize", este posibil ca CSM Lugoj să ajungă în grupa 1-6, având un meci destul de lejer pe teren propriu, cu echipa de la Dunăre.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu