sâmbătă, 25 martie 2017

"Paralele Olimpice", un nou volum editat de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu



În decurs de doi ani (2015-2017), la PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017.
"Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu 67 ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură din Iaşi şi de prietenii lui Dan Teodorescu din lumea sportului şi mass-mediei, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" va avea loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul oferind participanţilor şi o sesiune de autografe la finalul manifestării. Printre participanţii la eveniment se va afla şi actorul şi prietenul lui Dan Teodorescu, maestrul Petru Ciubotaru, societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, recent nominalizat la Premiile GOPO 2017 în urma filmului "Bacalaureat", regizat de Cristian Mungiu, unde a jucat rolul Viceprimarului Bulai.  
De menţionat că în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi. Jurnalistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia. În prezent, Dan Teodorescu este redactor şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS). (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu