duminică, 5 martie 2017

"Labirintul" voleiului feminin, între calcule și surprize...



În Divizia A1 la volei feminin finalul sezonului regulat este extrem de disputat, patru echipe, Penicilina Iași, Unic Piatra Neamț, CSM Lugoj și CSU Medicina Târgu Mureș, fiind angrenate în lupta pentru locul 6, unul onorant și care asigură ”liniștea” play-off-ului. Aceasta în condițiile în care diferența de valoare dintre primele cinci clasate și următoarele șapte formații era clară. Numai că, în această dispută sportivă, au început să apară ”surprizele”, una în neconcordanță cu ceea ce s-a întâmplat până acum fiind Știința Bacău, care a pierdut, surprinzător, cu 0-3 la Piatra Neamț și 2-3 la Lugoj.
În aceste condiții, misiunea voleibalistelor din Iași, care au avut un program mai avantajos, este una extrem de dificilă în următoarele două etape, chiar dacă ele au învins categoric sâmbătă la Craiova, în meciul SCMU din localitate cu un sec 3-0 (25-16, 25-19, 25-14), timpul efectiv de joc fiind de 55 de minute. Antrenorul Dan Gavril a folosit în cea mai mare parte a timpului formula Melinda Sipoş, Jelena Cvijovic, Milica Knežević, Vesna Sekulić, Maria Grabovețcaia, Alicia Perrin sau Cristen Monks. Ele au avut o prestație hotărâtă din start și până la final, pentru a nu-și face singure meciul greu. Gazdele au alergat după Pencilina în fiecare set, dar n-au reușit să facă jocului echilibrat și eficient al adversarelor. Ieșencele au urcat iarăși pe locul 7 și au adunat 26 de puncte. ”Examenul” următor al echipei din Iași va fi în ziua de 8 martie, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Iași, în compania formației SCM Pitești (locul 10, cu 17 puncte). O întâlnire în care doar victoria de trei puncte se pune în discuție, după care este necesar un rezultat cât mai bun la București, cu Dinamo, în ultima etapă. Chiar un succes, de ce nu? Fetele noastre au arătat că au un potențial tehnico-tactic ridicat, dar le trebuie și o concentrare și o mobilizare maximă la unison.
Pentru a-și ”spăla” păcatele de pe parcursul turului și returului, jucătoarele antrenate de Dan Gavril ar trebui să facă în Capitală, sâmbătă, meciul vieții lor de până acum. Programul celorlalte contracandidate este următorul: Unic Piatra Neamț (29 p.) cu Târgoviște (în deplasare) și cu CSM București (acasă); CSM Lugoj (26 p) cu Târgu Mureș (d) și cu Galați (a); CSU Medicina Târgu Mureș (23 p.) cu Lugoj (a) și cu Craiova (d).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu