marți, 28 martie 2017

Răzvan Aghion a jucat tenis la Ierusalim!



Însoţit de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, tânărul tenismen ceferist ieşean Răzvan Aghion a evoluat în urmă cu puţine zile la Memorialul Morris Goldsmith de la Ierusalim (Israel), fiind favoritul 5 pe tabloul de calificare de "64", într-un turneu pentru categoria de vârstă sub 14 ani. După un prim tur liber, Răzvan Aghion a reuşit două succese consecutive, calificându-se pe tabloul principal de "32". În calificări, Răzvan Aghion i-a învins pe Daniel Rispler (Israel) cu 6-1, 6-0 şi pe Shay Bar Menahem (Israel) cu 7-5, 1-6, 6-4, dar în primul tur de pe tabloul principal de simplu s-a înclinat în faţa suedezului Alexander Eriksson (nr. 7) la scorul de 2-6, 1-6.
În primul tur al probei de dublu, cuplul Luca Accomando (Italia) / Răzvan Aghion (România) a pierdut prin neprezentare în faţa perechii Omer Mann / Daniel Yizhaki (Israel), deoarece italianul a plecat mai devreme de la turneu acasă, fiind eliminat încă din calificările probei de simplu!
De remarcat că, pe parcursul turneului de la Ierusalim, familia Aghion a fost "călăuzită" pe la toate obiectivele sportive şi turistice de fostul arhitect ieşean Eduard Mattes, nimeni altul decât fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes.
"A fost un turneu important pentru mine, am căpătat mai multă experienţă. Am jucat la Ierusalim cu mulţi tenismeni israelieni, care sunt foarte buni! Mulţumim şi domnului Eduard Mattes, care ne-a găzduit o perioadă de timp şi ne-a arătat obiectivele religioase sacre, precum mormântul lui Iisus, Calea Crucii, Zidul Plângerii şi ne-am botezat în apa Iordanului!", ne-a declarat Răzvan Aghion în ziua de marţi, 28 martie, la revenirea la Iaşi.
Conform programului iniţial, turneul de la Ierusalim se va încheia duminică, pe 2 aprilie 2017, arbitrul principal fiind Eli Gorelik. Baza sportivă unde se dispută turneul de la Ierusalim are 16 terenuri de tenis, cu unul principal şi alte 15 terenuri de bună calitate.
Să mai menţionăm că Răzvan Aghion va participa, începând de sâmbătă, 1 aprilie, la întrecerile de la Brăila, la "Trofeul DJTS - Spartacus" din cadrul Circuitul National FRT (cat. 14 ani) şi apoi la Selecţia Naţională de la Bucureşti, începând cu 17 aprilie 2017, tot pentru categoria "Under 14 ani".  

* Au început competiţiile oficiale la arena de tenis CFR Iaşi

Să mai menţionăm că, recent, arena CFR Iaşi a găzduit Cupa Vergilius la dublu, câştigătorii fiind URZICĂ SERGIU (CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL MOINEŞTI) / PAISVANT-DELIESCU RADU (TC MICUL AS IAŞI) - la cat. 10 ani şi PRĂJESCU MARIAN (ACS SENSE ROMAN) / NANU DAN (CLUB ATLETIC ROMAN) - cat. 18 ani.
Începând cu 1 aprilie 2017, arena de tenis CFR Iaşi va găzdui Cupa de Primăvară Vergilius, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani şi 18 ani, la masculin şi feminin. Director de turneu va fi Raluca Aghion, iar arbitru principal ieşeanul Cătălin Costaş.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu