marți, 21 martie 2017

Fenomenul Karla Ursu!




Născută pe 19 aprilie 2009, Karla Ursu va împlini 8 ani pe 19 aprilie 2017, atunci când, semnatarul acestor rânduri va împlini cu 59 ani mai mult! Karla este un mic "fenomen" al culturii şi sportului ieşean, ea având numeroase distincţii primite până acum pe aceste două segmente de viaţă, într-un oraş care este recunoscut, de mulţi ani, ca un vechi centru spiritual şi cultural al României.
Elevă în clasa I A la Şcoala Gimnazială "Titu Maiorescu" din Iaşi, Karla Ursu este şi o talentată interpretă de muzică populară, sub îndrumarea profesoarei Claudia Martinică, de la Palatul Copiilor din Iaşi, la cercul "Canto popular". Karla Ursu a cucerit numeroase premii şi la gimnastică aerobică, împreună cu sportivii de la Clubul "Gimnis" Iaşi, sub conducerea antrenorului Bogdan Bantă.
Karla a fost de multe ori invitată la diferite manifestări culturale, în cadrul lansărilor de carte sau vernisaje expoziţionale, de Ziua Unirii de la Gara Mare şi are numeroase apariţii pe posturile de televiziune ieşene şi la nivel naţionale.
Părinţii Karlei Ursu, mama Mirela şi tatăl Ciprian, sunt mereu alături de fiica lor, la toate manifestările. Şi cum tatăl Karlei, Ciprian Ursu, a jucat mulţi ani rugby la echipa Politehnica Agronomia Iaşi, iată că fenomenalul copil din Dealul Copoului a ajuns şi la meciurile cu balonul oval ale "Stejarilor" din naţionala României.
În competiţia "Rugby Europe Championship 2017", România a câştigat titlul pus în joc şi a obţinut calificarea la viitoarea Cupă Mondială din 2019, din Japonia.
După un prim pas cu stângul (38-41 cu Germania, în deplasare), meciul România - Spania trebuia să se joace la Iaşi, pe 18 februarie 2017. Numai că, datorită condiţiilor meteo nefavorabile (ger, zăpadă, terenul din Copou a fost îngheţat), meciul s-a mutat la Bucureşti, pe terenul de la Arcul de Triumf, acolo unde a ajuns şi ieşeanca Karla Ursu, invitată de FR Rugby să cânte Imnul României în deschiderea confruntării, acolo unde "Stejarii" s-au impus în final cu scorul de 13-3 în faţa ibericilor.
Referitor la acest aspect, pe site-ul www.b1.ro se menţiona la timpul respectiv următoarele: "Naționala de rugby a României a învins cu 13-3 echipa Spaniei, în cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship. Pe lângă bucuria primei victorii din acest an a echipei de rugby, un al moment i-a impresionat până la lacrimi pe fanii veniți la stadion. Înainte de începerea meciului, ieșeanca Karla Ursu i-a dat pe spate atât pe jucători, cât și pe fanii care au ascultat-o. Micuța, în vârstă de 7 ani, a interpretat imnul României, “Deșteaptă-te Române”, înaintea partidei cu Spania. Toți jucătorii au cântat la unison cu ea, iar cel mai impresionat de talentul micuței Karla a fost Florin Surugiu, cel care nu a putut să-și oprească lacrimile. Îmbrăcată în costum popular și cu o voce de aur, Karla Ursu a fost aplaudată la scenă deschisă la finalul imnului.
"Am purtat şi eu un mic noroc pentru România la acest meci, cu Spania", ne-a spus Karla la timpul potrivit.
După meciul în care ieşeanca Karla Ursu şi-a demonstrat şi în Capitală marele său talent artistic, "Stejarii" au obţinut numai victorii: 30-10 cu Rusia şi 33-17 cu Belgia (ambele meciuri în deplasare) şi 8-7 în marele derby cu Georgia, din 19 martie 2017, de la Bucureşti.
Înaintea debutului din meciul România - Georgia, Karla Ursu s-a aflat din nou pe Stadionul Naţional de rugby "Arcul de Triumf", interpretând "Imnul României", iar în pauza disputei a cântat mai multe melodii din repertoriul său vast de muzică populară!
După marea victorie împotriva Georgiei, România şi-a adjudecat cele două trofee puse în joc, cel de campioană a ediţiei 2017 a Rugby Europe Championship şi "Cupa Antim Ivireanu".
Imediat după acest meci în care fenomenul Karla Ursu a purtat din nou mult NOROC purtătorilor frunzei de stejar, "Americanul" Florin Vlaicu a declarat, pentru site-ul FR Rugby, următoarele: "A fost un meci greu, în prima repriză am avut mai multe ocazii de a marca, le-am ratat însă. Este important că am reuşit această victorie, este o victorie de moral care înseamnă foarte mult pentru noi. Cred că astăzi diferenţa a făcut-o dăruirea noastră, ne-am dorit foarte mult această victorie pentru că am avut nişte coşmaruri cu cei din Georgia, pentru că de fiecare dată ne-au bătut. Cred că am câştigat cu inima şi cu sufletul acest meci. Ultima impresie contează, am început mai greu această competiţie, însă mă bucur că am reuşit să o terminăm cu o victorie pe care o aşteptam de foarte mult timp. Sunt fericit!".
La finalul disputei de la Bucureşti, jucătorii români au luat în braţe pe Karla Ursu şi i-au oferit trofeul pus în joc, mica ieşeancă având pe umeri steagul României!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu