luni, 9 octombrie 2017

În gimnastica ritmică ieşeană: Unsprezece medalii pe care scrie talent și muncă asiduă!



* O vicecampioană olimpică o felicită pe Laura Aniței!


 După Campionatele Naționale de gimnastică ritmică pentru junioare și senioare, desfășurate la București între 6-8 octombrie, panoplia clubului de profil din Iași s-a îmbogățit cu încă 11 medalii. "Sunt 11 medalii strălucitoare nu prin faptul în sine, ci pentru că ele simbolizează  talentul extraordinar și munca adevărată, de mii de ore, în sala de antrenament, fără menajamente, la care s-au angrenat, de câțiva ani, acești copii minunați. Fetele noastre au reușit să împletească elementele tehnice cu ritmul muzicii și grația aproape de perfecțiune". mărturisea prof. Constantin Radu, coordonatorul secției.
Dacă Andreea Verdeș era favorită la poziția a doua pe podium, la senioare, lucru care s-a confirmat, la cealaltă categorie de vârstă, Laura Aniței, la primul an de juniorat, avea o misiune grea în întrecerea cu Denisa Mailat (Steaua București), Sonia Ichim (C.S.M. Arad) sau Denisa Stoian (C.S.M. Ploiești), gimnaste cu mai multă experiență în concursuri la această categorie de vârstă.
Talentata și ambițioasa ieșeancă a constituit surpriza plăcută a "Naționalelor" impresionând asistența prin execuțiile ei. Laura a câștigat medaliile de aur la cerc și la panglică, "argint" la individual compus și la minge și "bronz" la măciuci. Evoluția ei le-a stimulat și pe colegele de echipă: Iustina Coșarcă, Roxana Brighenti, Denisa Isac și Cristiana Străinu, împreună cu care a realizat un alt succes neașteptat, câștigarea titlului național în proba pe echipe.
Maniera în care s-a prezentat Laura a determinat-o pe vicecampioana olimpică la gimnastică ritmică de la Los Angeles-1984, Doina Stăiculescu, să o felicite pe ieșeancă și public, pe o rețea de socializare: ”Bravo, Laura Aniței ! Sus, cât mai sus, în competiții internaționale!”
În întrecerea senioarelor, "duelul" dintre Ana Luiza Filioreanu (București) și Andreea Verdeș (Iași) a dat câștig de cauză primei gimnaste. Andreea, aflată după un sezon încărcat, cu multe concursuri și emoții, s-a aflat de patru ori pe treapta a doua a podiumului (individual compus, minge, măciuci, panglică) și o dată pe cea de a treia (cerc), la diferențe de punctaj foarte mici, însă, de adversara principală. De menţionat că Andreea, în 2017, primul la senioare, a participat la numeroase competiții la acest nivel, ceea ce nu a fost ușor. Înaintea Campionatului European a suferit o accidentare, a recuperat, și la ”Mondiale” a avut o prezență bună, într-o companie selectă. În gimnastică, orice mică ezitare sau greșeală te depunctează. Și sunt cu ochii pe tine 7-8 arbitri...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu