luni, 16 octombrie 2017

"Seara Valorilor", o manifestare importantă în cadrul Sărbătorilor Iaşului din 2017



În seara zilei de 14 octombrie 2017, de Sf. Parascheva, Primăria Municipiului Iaşi a organizat Seara Valorilor, cu prezenţa a peste 200 de invitaţi, printre ei fiind prefectul Marian Şerbescu şi preşedintele CJ Maricel Popa, iar gazda evenimentului a fost primarul Mihai Chirica.

În sala mare a Primăriei ieşene au fost premiate personalităţi din diferite ramuri de activitate, din învăţământ, medicină, mediu academic, cultură, dar au fost acordate şi cinci titluri de "Cetăţean de Onoare".
În deschiderea evenimentului Corul Byzantion a intonat Imnul României, iar după acest moment primarul ieşean Mihai Chirica a prezentat fiecare categorie de premiere.
Titlurile de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi au fost acordate Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu, Dr. Christache Zanoschi, istoricului Prof. Univ. Dr. Ioan Caproşu, maestrului teatrului ieşean Dionise Vitcu şi Excelenţei Sale Miguel Maury Buendia, Nunţiu Apostolic în România.
Au mai fost acordate şi premiile "Centenar", care au fost primite de IPS Teofan - Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei;  Preasfinţia Sa Petru Gherghel - Episcop de Iaşi; Acad. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Duca - preşedintele Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova;  Profesorul Gheorghe Zbîrnă, preşedintele Societăţii Ştiinţifico-Practice a Oncologilor din Republica Moldova; Profesorul Vasile Grozav; scriitorul Vasile Tărâţeanu - din Cernăuţi (Ucraina); Cristina Popescu - Director General la RomFilatelia; Colonelul Dr. Dragoş Iacob - Comandantul Garnizoanei Iaşi; Dr. Aurica Ichim - directorul Muzeului Unirii Iaşi; muzeograful Dr. Sorin Iftimi - de la Complexul Muzeal "Moldova" Iași; Profesorul Ioan Agrigoroaiei; Ion M. Ioniţă - redactor-şef la revista "Historia" şi Dorin Matei - directorul revistei "Magazin istoric".
La categoria "Premii speciale", au primit importante distincţii Florin Morariu - pentru spiritul civic şi curajul de care a dat dovadă în timpul atentatului terorist de la Londra (Anglia), din iunie 2017; Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică - pentru promovarea şcolii ieşene de medicină şi prin organizarea, la Iași, a unuia dintre cele mai prestigioase Congrese de chirurgie vasculară; Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi (ASCOR), pentru excelenta organizare la Iași a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși; Asociaţia "Casa Share", pentru activitatea socială desfășurată în sprijinul persoanelor defavorizate şi Gabriela Moga-Lazăr - pentru îmbogăţirea patrimoniului cultural.
Bogdan Piţigoi a primit premiul pentru mediul de afaceri şi pentru perseverența de care dă dovadă în societatea pe care o conduce de a face din Iași un veritabil pol al afacerilor din România. Premiul "Vasile Pogor", oferit de Filiala Iaşi a Academiei Române a fost primit de Acad. Constantin Corduneanu, iar premiul "Vanda Condurache" a fost "acaparat" de publicistul Viorel Ilişoi, prezentat de Prof. Univ. Dr. Daniel Condurache, fostul soţ al regretatei realizatoare de la TVR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu