duminică, 15 octombrie 2017

Medalii de aur şi bronz pentru popicarul ieşean Vasile Andrei Maxim!


Sâmbătă după-amiază şi duminică, pe 14 şi 15 octombrie 2017, au continuat la Târgu Mureş finalele Campionatelor Naţionale de popice pentru tineret (U 23), acolo unde au fost prezenţi şi trei popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi: Vasile Andrei Maxim (transferat în acest sezon de la CSM Satu Mare), Ştefan Ouatu şi Iulian Cucu jr, însoţiţi de antrenorii Costică Ciurdea şi Remus Antimirescu, ultimul fiind şi antrenor federal la FR Popice.

După ce a câştigat o medalie de bronz în proba de sprint, în prima parte a competiţiei, tânărul Vasile Andrei Maxim a urcat mai sus pe podiumul de premiere, cucerind, împreună cu Seres Bernadet (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) o medalie de aur în proba de tandem mixt, acolo unde au participat primii opt sportivi de la individual clasic, la masculin şi feminin, iar perechile s-au făcut prin tragere la sorţi!
În marea finală a probei de tandem mixt, perechea Vasile Andrei Maxim - Bernadet Seres (fiica antrenorului mureşean Seres Jozsef) a învins cu 2-0 la manşe pe Bogdan Istodor (Siderurgica Hunedoara) / Fekete Reka (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi a cucerit locul 1.
Clasamentul final la tandem mixt a fost următorul:
1. Vasile Andrei Maxim (CFR Olimpia ACB Iaşi) / Seres Bernadet (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Bogdan Istodor (Siderurgica Hunedoara) / Fekete Reka (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare) / Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Radu Balaban (Inter Petrila) / Melisa Ungureanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
Sâmbătă seară, în probele de tandem, podiumurile de premiere au fost:
MASCULIN:
1. Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare) / Daniel Botezatu (Siderurgica Hunedoara);
2. Szasz Tibor Levente / Szasz Attila Alfred (Electromureş Tg. Mureş);
3. Radu Balaban / Fejer Claudiu (Inter Petrila) şi Adrian Gamba (CFR Cluj) / Szilagyi Ervin (Electromureş Tg. Mureş).
De menţionat că perechile Iulian Cucu jr - Ştefan Ouatu (CFR Olimpia ACB Iaşi) şi Vasile Andrei Maxim (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Alexandru Mitru (CSO Tălmaciu) au fost eliminate în primele două tururi de concurs.  
FEMININ:
1. Maria Ciobanu / Gal Beatrix Timea (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Ana Costache / Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti);
3. Maria Enescu / Ştefania Şchiopescu (Rapid Bucureşti) şi Denisa Marin / Ana Maria Popescu (Rapid Bucureşti).
La finalul competiţiei, antrenorul Remus Antimirescu (de la CFR Olimpia ACB Iaşi, dar şi antrenor federal) ne-a declarat: "Sunt mulţumit de cele două medalii cucerite prin Vasile Andrei Maxim la Tg. Mureş, copilul fiind şi stressat de greutatea cu care s-a transferat de la CSM Satu Mare la CFR Olimpia ACB Iaşi, având numeroase piedici de la fostul său club. De fapt şi aici, la Târgu Mureş, la individual clasic, el concura pe pista 5, alături de un sportiv de la Satu Mare care era pe pista 4, iar instructorul de la Satu Mare, Gheorghe Sabău, a avut o atitudine nesportivă în faţa fostului său elev, spunându-i să facă doar 510 şi arătându-i mereu icoana Sf. Parascheva! Numai că Maxim a făcut 550 şi s-a clasat în primii opt, calificându-se astfel şi la proba de tandem mixt, unde a cucerit medalia de aur!!! Păcat că într-o lume dreaptă, ne conduc uneori cei strâmbi! În legătură cu echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi, eu acolo vreau să creştem cât mai mulţi tineri valoroşi, ca să facem, cu timpul, un schimb util de generaţii".
La Târgu Mureş. FR Popice a fost reprezentată de Constantin Stamatescu (secretar general), Iulian Nistor (instructor sportiv), Remus Antimirescu (antrenor federal) şi Matilda Antal (membru în Biroul Federal şi vicepreşedintele CS Electromureş Tg. Mureş). Arbitrul principal a fost localnica Martina Emese.
De menţionat că sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 10.00, arena de popice CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, va găzdui meciul de campionat la seniori, dintre CFR Olimpia ACB Iaşi şi KSE Tg. Secuiesc, arbitrat de localnicul Florin Ciolan. Intrarea spectatorilor este liberă pe toată durata partidei!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu