duminică, 6 mai 2018

Dragomir Iordache, pe un loc fruntaş la Grand Prix-ul "Liberation", de la Plzen


Pe 3 mai 2018, sportivul Dragomir Iordache,  cel mai bun sportiv al Iașului în ancheta DJST și al CS Politehnica Iași în anul 2017, a participat la Grand Prix-ul de tir sportiv "Liberation", de la Plzen (Cehia),  cel mai prestigios Grand Prix de seniori la nivel mondial. Concursul este unul de tradiție, la care participă cei mai buni trăgători în tirul sportiv.
La proba de 60 de focuri culcat - glonț, la care au luat startul nu mai puțin de 140 de tragatori,  tânărul ieșean Dragomir Iordache, legitimat la CSA  Steaua Bucureşti și CS Politehnica Iași a realizat un rezultat foarte bun, 625 puncte, clasându-se pe un merituos loc 7. Rezultatul este o confirmare a pregătirii serioase și bine elaborate de acesta și de antrenorul său ieşean, Mihai Axinte. De menţionat că, în luna septembrie se vor distribui primele locuri cotă pentru participarea la Jocurile Olimpice pentru disciplina tir sportiv.
Având același antrenor, pe Mihai Axinte, la concursul din Cehia a participat și un alt tirist ieșean, Ionuţ Rusu, care a revenit în elita trăgătorilor după o absenţă îndelungată, datorată unei accidentări la mâna stângă. Ionuț Rusu a reușit la acest prim concurs internațional de verificare să-şi îmbunătățească recordul personal cu aproximativ 2 puncte, și a ocupat locul 27.
"Ne exprimăm speranța că eforturile personale ale sportivilor și antrenorilor sa fie multiplicate si de implicarea forurilor superioare. Mulțumim CS POLITEHNICA IAȘI pentru facilitarea participării sportivilor la acest grandios concurs", a declarat antrenorul emerit de tir sportiv, Mihai Axinte.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu