joi, 24 mai 2018

La turneul internaţional Irina Deleanu: Noi medalii pentru gimnastele ieşene!

Andreea Verdeş şi Laura Aniţei

Gimnastele ieşene de ritmică Andreea Verdeş - la senioare şi Laura Aniţei - la junioare, ambele de la CSŞ Unirea , s-au aflat printre protagonistele Turneului Internaţional “Irina Deleanu”, competiţie înscrisă în calendarul Federaţiei Internaţionale de specialitate.
La întreceri au luat parte sportive de valoare din mai multe ţări europene.
În concursul senioarelor, Andreea Verdeş a avut adversare redutabile din Rusia şi a trebuit să se mulţumească doar cu locul 5 la individual compus. Ea s-a comportat foarte bine în concursul pe obiecte, în care a reuşit să câştige două medalii de argint, la minge şi măciuci şi două de bronz, la cerc şi panglică. Andreea a avut cea mai bună evoluţie la măciuci, obiect la care a realizat 17,850 puncte.
Şi junioara Laura Aniţei a atras atenţia arbitrelor, urcând pe trapta a treia a podiumului la individual compus, depăşită fiind de două gimnaste din Rusia. Laura a fost răsplătită cu medalii de argint la panglică şi la echipe, împreună cu Denisa Stoian, de la CSM Ploieşti.
În aceste zile, cele două ieşence se pregătesc sub supravegherea antrenorului Constantin Radu, pentru  participarea la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Guadalajara (Spania), competiţie care va avea loc între 1 şi 3 iunie 2018.
„Cupa Irina Deleanu a însemnat un examen serios înaintea „Europenelor”, unde vor veni cele mai bune competitoare de pe continent. Avem gimnaste cu calităţi deosebite şi sperăm ca ele să „prindă aripi” după ce au participat la mai multe întreceri din „Cupa Mondială” şi să atingă vârful de formă la întrecerea continentală. Adversarele vor fi, însă, foarte puternice, talentul acestora fiind dublat şi de condiţiile de pregătire pe care le au. Fetele noastre sunt talentate, muncesc mult, dar sala nu are înălţimea necesară, nu le putem oferi condiţii optime de refacere după efort, dar credem în puterea lor de mobilizare”, ne-a spus prof. Constantin Radu, antrenorul coordonator al secţiei de profil de la CSŞ Unirea Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu