marți, 29 mai 2018

România, pe locul 6 pe naţiuni la Mondialul de popice de la Cluj-Napoca

Vilmos Zavarko

La Cluj-Napoca, în luna mai 2018, România nu a cucerit nici o medalie la Cupa Mondială pentru cadeţi - U 18 şi Campionatul Mondial pentru juniori - U 23, dar s-a "bronzat" de două ori în cadrul Campionatului Mondial individual la seniori şi senioare.
În proba regină, cea de individual clasic, ultima din cadrul competiţiei din România, clasamentele finale au fost următoarele:
Individual clasic:
- FEMININ:
1. BEISSER Sina (Germania);
2. MEHESZ Anita (Ungaria, componenta echipei de club Electromureş Romgaz Tg. Mureş - campioana României);
3. MARICIC Ines (Croaţia) şi STRELEC Brigita (Slovenia).
În runda a doua a competiţiei, acolo unde s-au calificat şi româncele Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti), am înregistrat rezultatele:
- Turul I (16-imi de finală): Luminiţa Dogaru - Maria Ciobanu 4-0 la manşe (604 p.d. - 489 p.d.);
- Turul al II-lea (optimi de finală): Sina Beisser (Germania) - Luminiţa Dogaru 3-1 (606 p.d. - 550 p.d.).
- MASCULIN:
1. ZAVARKO Vilmos (Serbia);
2. WEISS Manuel (Germania);
3. BINA Jan (Cehia) şi KOVACIC Igor (Serbia).
De fapt, marea finală s-a disputat în... semifinale, atunci când Zavarko l-a învins pe compatriotul Kovacic cu 3-1 la manşe şi  678-671 la popice doborâte (p.d.)!
Singurul român care a promovat în runda a doua a fost Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi), cel care a ajuns în primii 16 lansatori din lume, după următoarele rezultate:  
- Turul I (16-imi de final): Ion Cercel - Mathias Weber (Germania) 3-1 la manşe (620 p.d. - 627 p.d.); 
- Turul al II-lea (optimi de finală): Igor Kovacic (Serbia) - Ion Cercel 4-0 la manşe (690 p.d. - 633 p.d.).
În proba combinată (individual clasic + individual sprint), podiumurile de premiere au fost:
- FEMININ:
1. ANDJELKOVIC Jasmina (Serbia) - 890 p.d.;
2. MARICIC Ines (Croaţia) - 888 p.d.;
3. BOSAK Mirna (Croaţia) - 876 p.d.
Într-un clasament cu 67 sportive nominalizate, pe locul 20 s-a clasat Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti), pe locul 27 Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti), pe locul 31 Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş), iar pe locul 47 Andreea Băicoianu (Rapid Bucureşti).  
- MASCULIN:
1. ZAVARKO Vilmos (Serbia) - 939 p.d.;
2. HOFFMANN Timo (Germania) - 922 p.d.;
3. MARINOVIC Hrvoje (Croaţia) - 911 p.d.
În primii 64 lansatori, românii au ocupat următoarele poziţii în clasament: locul 19 - Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj); 25 - Nicolae Lupu (SKC Victoria Bamberg / Germania); 34 - Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) - care a evoluat doar în proba individual clasic, unde a realizat 642 p.d.;  
În clasamentul pe naţiuni, în cadrul Campionatului Mondial de popice pentru seniori şi senioare, competiţie desfăşurată în perioada 20-26 mai 2018, la Cluj-Napoca, pe podium s-a clasat:
1. Serbia - 4 medalii de aur + 0 medalii de argint + 1 medalie de bronz;    
2. Croaţia - 1 + 3 + 3  
3. Germania - 1 + 3 + 0
Pe locul 6 (din 17 naţiuni participante) s-a clasat România, cu 2 medalii de bronz, cucerite de perechea Duka Tilda (Electromureş Tg. Mureş) - Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj) - la tandem mixt şi Nicolae Lupu (SKC Victoria Bamberg) - la individual sprint.
Marea vedetă a C.M. popice seniori de la Cluj-Napoca a fost cu siguranţă sârbul Vilmos Zavarko, care a cucerit trei medalii de aur, la individual sprint, individual clasic şi proba combinată!
Antrenorii loturilor de seniori ale României au fost Istvan Orosz - la feminin şi Marcel Dobrică - la masculin. La competiţia la nivel mondial de la Cluj, au mai fost prezenţi, din partea FR Popice, preşedinta Maria Popescu şi antrenorul federal Remus Antimirescu, dar şi alţi oficiali din Prezidiul Federal. În brigada internaţională de arbitraj s-au aflat şi românii Dumitru Beşe (Cluj) şi Ion Grigorescu (Târgovişte).
Au onorat cu prezenţa întrecerile mondiale de la Cluj-Napoca conducerea Federaţiei Internaţionale de Popice (FIQ / WBNA - NBC), în frunte cu preşedintele Klaus Barth, preşedintele Comisiei Tehnice şi fostul preşedinte NBC - Siegfried Schweikardt (ambii din Germania), vicepreşedintele Stelian Boariu (Germania / România), şeful arbitrilor - Milan Baricevic (Croaţia).
În mai 2019, Campionatele Mondiale de popice pentru seniori şi cadeţi (U 18) sunt programate la Rokycany (Cehia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu