vineri, 27 iulie 2018

Discuţii despre fotbal cu un bunic şi un nepot!



Vineri, pe 27 iulie 2018, mass-media locală, naţională şi internaţională din Iaşi a fost invitată la Sala Napoli de la Hotelul Ramada, pentru discuţii pe teme sportive, mai precis fotbalistice. Însoţit de bunicul şi jurnalistul Dan Teodorescu (redactor şef adjunct la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi la publicaţia "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg - Germania), unul dintre cei mai tineri şi înflăcăraţi susţinători ai fotbalului din Dealul Copoului, elevul Gabriel Teodorescu (9 ani, din clasa a III-a a Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu" Iaşi) a participat şi el, ca "debutant" în mijlocul asistenţei, la conferinţa de presă a echipei de fotbal FC Politehnica Iaşi, dinaintea meciului de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Astra Giurgiu.
În prezidiul manifestării s-au aflat antrenorul principal Flavius Stoican, directorul sportiv Tibor Selymes, jucătorii Alberto Cobrea (portar) şi Ionuţ Panţâru (fundaş).
După ce ofiţerul de presă al clubului din Copou, Mircea Ungureanu, a făcut deschiderea conferinţei de presă, iar Panţâru şi Cobrea au prezentat noile tricouri ale echipei ieşene, cu sponsorul principal "Super Bet" pe piept, am consemnat următoarele declaraţii:
- Flavius Stoican: "Avem un meci greu mâine, cu Astra Giurgiu, echipă care s-a întărit şi cu Denis Alibec. Ei au jucători buni pe fiecare post, plus că în prima rundă au învins pe FCSB. La noi nu există presiune, nici pe umerii antrenorului şi nici pe umerii jucătorilor. La noi există doar responsabilitate, plăcere, pasiune şi dorinţă, lucruri importante şi de aceea mă bazez pe aceşti băieţi, în jocul cu Astra";
- Alberto Cobrea: "După rezultatul bun de la Craiova, vrem să facem un rezultat bun şi cu Astra Giurgiu. Adversarii noştri alcătuiesc o echipă puternică, care vine la Iaşi după un rezultat bun, victorie cu FCSB. Cu siguranţă că au şi ei moralul la fel de ridicat ca şi noi. Sper să intrăm pe teren cu aceeaşi determinare ca şi la partida de la Craiova. Concurenţa pe postul de portar cu Denis Rusu nu mă deranjează, ci doar mă stimulează în pregătiri".
- Ionuţ Panţâru: "Nu avem o amintire prea plăcută din meciurile cu Astra Giurgiu, dar dacă vom arăta determinare şi vom gândi bine fiecare fază de joc, vom avea la final un rezultat bun!".
- Tibor Selymes: "Avem un lot numeros, dar în final vor rămâne în lot doar 25 jucători. Vom mai aduce jucători, inclusiv ne dorim un jucător care evoluează în prima ligă din Belgia, dar vom aştepta în acest caz până în ultima zi când se mai pot face transferuri. Avem de gând să facem şi echipa a doua, pe care să o înscriem în campionat, dar asta va depinde şi de sprijinul primit din partea oficialităţilor locale. Până în prezent am semnat contracte de sponsorizare de 1.200.000 euro, care se vor derula pe parcursul campionatului".
După cum ne-a comunicat antrenorul principal Flavius Stoican, pentru meciul de sâmbătă seară (28 iulie, ora 21.00, de pe stadionul din Dealul Copoului), la FC Poli Iaşi nu poate evolua Bădic (accidentat) şi Mongongu (care nu are lămurită expertiza medicală!). În schimb, Sin, Zaharia şi Bosoi sunt bine, iar Laurenţiu Rus, Dylan Flores şi Moussa Sanoh au putut fi legitimaţi în această săptămână!
La o întrebare a jurnalistului Dan Teodorescu, antrenorul Flavius Stoican a răspuns: "Panţâru este un jucător bun şi cred că el va putea ajunge într-un lot naţional, la fel ca şi Patrick Petre. De asemenea, portarul Târnoveanu a fost convocat în aceste zile la naţionala României de fotbal - Under 19".
Iar Ionuţ Panţâru a mai spus: "Fiecare jucător vrea să evolueze într-un campionat puternic, la o echipă puternică din străinătate, dar eu nu spun mai multe acum, mă gândesc doar la jocul de mâine, cu Astra Giurgiu".
După conferinţa de presă, a urmat o mică "şedinţă foto", în care elevul Gabriel Teodorescu s-a fotografiat alături de idolii lui din Dealul Copoului, Flavius Stoican, Ionuţ Panţâru, Alberto Cobrea şi Tibor Selymes, îmbrăţişat cu multă căldură de cei nominalizaţi. Cu siguranţă că, ziua de 27 iulie 2018 va rămâne o amintire pe viaţă pentru Gabi...
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu