miercuri, 4 iulie 2018

Răzvan Aghion - medalie de argint la Cupa Kym Star de la Piatra Neamţ

Familia AGHION, lipseşte doar bunica Julieta

Cupa Kym Star la tenis s-a desfăşurat la Piatra Neamţ, în perioada 30 iunie-4 iulie 2018, sub arbitrajul lui Ionel Cobuz, directorul turneului de sub Pietricica fiind Cristi Moroi.
La doar 14 ani şi jumătate, Răzvan Aghion, unul dintre sportivii de bază ai secţiei de tenis de câmp de la CS CFR Iaşi,
a concurat la categoria 18 ani, pe un tablou de tip şah, alături de alţi patru tenismeni. Unul dintre adversarii lui Răzvan a fost Teodor "Teddy" Cojocaru (17 ani, de la CS Micul AS Iaşi), dar care a revenit cu antrenamentele la arena CFR Iaşi, prima sa dragoste, de mai mult timp.
În finala probei de simplu de la categoria 18 ani băieţi, Teodor Cojocaru s-a impus în faţa lui Răzvan Aghion cu scorul de 6-2, 6-1 şi a cucerit trofeul pus în joc şi medalia de aur a competiţiei, cu 4 victorii la activ din tot atâtea posibile. Pe locul 2 s-a clasat Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), cu 3 victorii, care a cucerit medalia de argint a turneului. Pe locul 3, ultimul de pe podium a urcat Bogdan Damian (TC Vaslui), cu un singur succes, la egalitate de victorii (1) cu ocupanţii locurilor 4 şi 5, respectiv Denis Gavrilescu (CSŞ Târgu Neamţ) şi Andrei Ţintaru (CS Tema Oneşti).
Tot la turneul de la Piatra Neamţ a evoluat şi Elena Aghion (doar 8 ani, împliniţi pe 13 aprilie 2018, de la CS Vergilius Iaşi, club partener cu CS CFR Iaşi), nimeni alta decât sora mai mică a lui Răzvan, care a jucat la categoria 10 ani fete!
Fără experienţă competiţională la acest nivel, Elena Aghion a pierdut cu 0-4, 1-4 chiar în turul inaugural, în faţa lui Maria Ruxandra Sălăgean (10 ani şi jumătate, de la Asociaţia Sportivă Tenis Club "Victor Hănescu" Bucureşti). Concursul fetelor de la categoria 10 ani a revenit tinerei jucătoare Maria Nicoleta Dumitrescu (TC Coreco Iaşi), după 4-0, 4-0 cu Sorana Dascălu (CSŞ Unirea Iaşi), în finala probei.
Ceilalţi câştigători ai turneului nemţean au fost: Ştefan Vlad Secară (TC Coreco Iaşi) - 10 ani băieţi, Darius Anton (Dinamo Bucureşti) - 12 ani băieţi, Maia Todiriţe (Condor Piatra Neamţ) - 12 ani fete, Radu Ursu (TC Coreco Iaşi) - 14 ani băieţi, Daria Călin (Condor Piatra Neamţ) - 14 ani fete, Mihai Cucu (AS Moldosport Bacău) - 16 ani băieţi, Yasmina Orzata (CSŞ Bacău) - 16 ani fete, Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi) - 18 ani fete.
Jucătorii de pe podium au primit din partea organizatorilor cupe, medalii, diplome, dar şi premii de natură sportivă, care să-i ajute în cariera de tenismeni.
"A fost un concurs bun, dar care a fost perturbat în primele zile din cauza ploii. S-a jucat în sală, în balon pe iarbă sintetică, dar şi afară pe zgură. Pentru Răzvan Aghion a fost un turneu bun, în perspectiva viitoarelor competiţii la care va participa în ţară şi străinătate. Bine că a avut cu cine juca şi a avut şi adversari valoroşi!", ne-a declarat la finalul turneului de la Piatra Neamţ antrenoarea Raluca Aghion, nimeni alta decât mama lui Răzvan şi a Elenei Aghion, care a fost însoţită la competiţia de sub Pietrica de antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, tatăl ei şi bunicul celor doi tineri jucători menţionaţi.
În zilele următoare, pentru Răzvan Aghion vor urma două turnee internaţionale de juniori din calendarul mondial "Tennis Europe", primul în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-15 iulie, iar al doilea în România, la Curtea de Argeş, în perioada 16-22 iulie 2018.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu