sâmbătă, 14 iulie 2018

Triunghiul performanţei sportive la CS CFR Iaşi



* Răzvan Aghion, semifinalist la turneul juvenil de tenis de la Bruxelles

La Bruxelles, în Belgia, în perioada 9-14 iulie 2018 s-a derulat turneul internaţional de tenis pentru categoria 16 ani - "TC Odrimont -16", din cadrul circuitului "Tennis Europe".
În proba masculină de simplu, tenismenul Răzvan Aghion (doar 14 ani şi 8 luni, de la CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion) a ajuns până în semifinalele competiţiei, după următoarele rezultate, de pe un tablou principal de "32":
- turul I: Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [cap de serie nr. 4] - Răzvan AGHION (România) 4-6, 5-7;
- turul al II-lea (optimi de finală): Răzvan AGHION (România) - Borys ZGOLA (Polonia) 4-1, retragere Zgola;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Hendrik HEYM (Germania) 6-1, 7-6 (0);
- Semifinale: Sam VERKAEREN     (Belgia) - Răzvan AGHION (România) 6-3, 6-4.
În finala probei de simplu, disputată sâmbătă, pe 14 iulie, am consemnat: Sam VERKAEREN (Belgia) - Damien LAPORTE (Seychelles) 2-6, 0-6.
Clasamentul final al probei de simplu se prezintă astfel: 1. Damien LAPORTE (Seychelles); 2. Sam VERKAEREN (Belgia); 3-4. Răzvan AGHION (România) şi Nicholas KANAZIREV (Austria) [nr. 2].
Proba de dublu băieţi a revenit perechii Damien LAPORTE (Seychelles) - Keean SHAH (Kenya).
La feminin, s-au impus Sophia GNEUSS (Germania) - la simplu şi perechea Asya SINITSYNA - Zlata YANKOVSKAYA (ambele din Rusia) [nr. 2] - la dublu.
La finalul competiţiei din Belgia, antrenoarea Raluca Aghion, mama lui Răzvan, ne-a declarat: "Razvi a făcut semifinală la Bruxelles. E un început promiţător, deoarece, până când nu s-a încheiat examenul de admitere din acest an, pentru clasa a IX-a, nu s-a prea putut concentra pe tenis. A fost atunci un examen trecut cu brio, la LPS Iaşi. Duminică plecăm la Curtea de Argeş, pentru un nou turneu internaţional. Să auzim numai de bine!".
În perioada 16-22 iulie, la Curtea de Argeş, în România, va avea loc turneul internaţional de tenis "Argeş Cup", tot din circuitul "Tennis Europe" şi tot pentru categoria 16 ani. Pe tabloul principal de simplu este nominalizat şi ieşeanul Răzvan Aghion, căruia îi dorim mult succes!
Primul favorit este sârbul Petar Teodorovic, aflat pe locul 66 în clasamentul mondial la zi, la categoria sa de vârstă.
Arbitrul principal este Ştefan Nicorici, iar directorul de turneu  Gheorghe Bortan, ambii din România.
Vă mai informăm că în luna septembrie 2018, turneul internaţional de tenis seniori din circuitul mondial ITF, Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii de 15.000 dolari, va reveni la arenele CFR Iaşi, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iaşi şi al Federaţiei Române de Tenis.  

* Medalii pentru halterofilii ieşeni la Oneşti

În intervalul 10-13 iulie 2018, la Oneşti a avut loc etapa I de calificare din cadrul Campionatului Naţional de haltere tineret (U 23) şi Cupa României.
La categoria 56 kg, mezinul Marius Pagu (CS CFR Iaşi, doar 30 kg greutate corporală, în vârstă de numai 13 ani) s-a clasat pe locul 6, cu un total olimpic de 85 kg, cu 37 kg la smuls şi 48 kg la ridicat.
La categoria 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României.
La feminin, la categoria 69 kg, Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 2 la Cupa României, cu un total de 136 kg, după 60 kg la smuls şi 76 kg la aruncat. Pe locul 1 s-a clasat Loredana Toma (CS Olimpia Bucureşti), campioană europeană şi mondială la seniori.
Ieşeanca Bianca Grigoraş (de la CSU Galaţi) s-a clasat pe locul 2 la categoria sa de greutate.
Sportivii de la CS CFR Iaşi sunt antrenaţi de Dănuţ Fron. Finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret, acolo unde sunt calificaţi toţi ieşenii prezenţi în concursul de la Oneşti sunt programate în perioada 7-11 august 2018.

* Medalii pentru popicarii veterani ieşeni

În organizarea CS DP Petrolul Băicoi, la Ploieşti au avut loc sâmbătă, 14 iulie 2018, întrecerile de la Cupa Petrolistului la popice veterani.
Au fost prezente 7 echipe, iar CS CFR Olimpia ACB Iaşi s-a clasat pe locul 4, cu un total de 1574 popice doborâte. Fiecare concurent a lansat 100 bile la plin şi izolat, iar din echipa de 5 sportivi s-au luat în considerare doar primele patru rezultate. Pentru ieşeni au punctat: Constantin Iftimie - 424 p.d., Mihai Chilaboc - 387 p.d., Mihai Iftimie - 385 p.d., Aurel Roiu - 378 p.d., iar rezultatul lui Sorin Cotlarciuc (347 p.d.) nu a mai fost luat în calcul.  
Pe podium s-au clasat formaţiile: 1. Bacova - 1588 p.d.; 2. Băicoi - 1587 p.d.; 3. Tălmaciu - 1584 p.d.
În întrecerea individuală, după cum ne-a informat căpitanul echipei moldave, Vasile Ţidularu, ieşeanul Constantin Iftimie, cu 424 p.d., s-a clasat pe locul 1 la categoria de vârstă 50-59 ani. La categoria de vârstă peste 75 ani, Ioan Herman s-a clasat pe locul 1, cu 363 p.d., iar Vasile Croitoru pe locul 3, cu 346 p.d., ambii fiind de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Nelu Herman a mai cucerit şi trofeul pentru "cel mai veteran dintre veteranii prezenţi în concurs", la vârsta de 77 ani!
La începutul lunii septembrie, popicarii veterani ieşeni vor participa la Campionatele Naţionale de la Hunedoara.
În luna octombrie, echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană naţională în acest an, va participa la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia), cu posibilităţi de calificare în Liga Campionilor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu