sâmbătă, 21 iulie 2018

FC Politehnica Iaşi, pe un nou drum în Liga I de fotbal



* Vineri, 20 iulie 2018, de Sf. Ilie, echipa din Dealul Copoului şi-a prezentat noile achiziţii pentru sezonul 2018-2019 * Conferinţa de presă a avut loc în Sala Paris, din cadrul Hotelului Ramada din Iaşi, în faţa reprezentanţilor mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale.

În faţa unui prezidiu alcătuit din antrenorul principal Flavius Stoican, directorul sportiv Tibor Selymes şi jucătorii Andrei Cristea (căpitanul echipei), Laurenţiu Rus şi Dylan Flores, ofiţerul de presă al grupării fotbalistice ieşene, Mircea Ungureanu, a rugat asistenţa să se limiteze cu întrebările doar la noile achiziţii şi la meciul de luni, CSU Craiova-FC Poli Iaşi şi mai puţin la alte chestiuni administrative şi financiare!
A urmat apoi conferinţa de presă propriu-zisă, moderată de Tibor Selymes, care a debutat cu prezentarea noilor achiziţii din rândul lotului de jucători: Alberto Cobrea, Laurenţiu Rus, Dylan Flores, Arias Adrian Gallego, Moussa Sanoh, Paul Pârvulescu, Martin Mimoun, Iulian Roşu şi Patrick Petre.
Fiecare dintre cei nou veniţi au declarat în faţa jurnaliştilor că au semnat pentru FC Poli Iaşi pentru a face performanţă, în cadrul unui proiect interesant şi că doresc în sezonul viitor să depăşească, cu echipa, realizările din campionatul trecut, atunci când formaţia din Copou s-a clasat pe un onorant loc 6, deci a evoluat în turneul play-off.
Aflat la un moment dat cu "musca pe căciulă" din cauza vieţii extrasportive, bucureşteanul Patrick Petre, devenit băiat cuminte între timp, a menţionat: "Sper să depăşim obiectivele, să depăşim performanţele! Am venit aici doar pentru... fotbal!".
În cuvântul său, antrenorul principal Flavius Stoican, a declarat: "Începem un nou campionat şi nu o să fie uşor. Dar vrem să-l începem cu dreptul şi să repetăm cel puţin reuşita din sezonul trecut, când am egalat cea mai bună performanţă din istoria clubului, locul 6, obţinut în 1966. Avem la acest debut de campionat jucători accidentaţi, pe Sin, Bădic, Bosoi şi Zaharia. Iar Dylan Flores şi Laurenţiu Rus, jucători abia veniţi, sunt sub semnul întrebării pentru meciul de la Craiova. Avem mulţi jucători noi, mai aşteptăm şi alţi jucători la echipa noastră! Vrem să începem bine! Mulţumesc suporterilor pentru susţinere şi preşedintelui Adrian Ambrosie pentru liniştea oferită! Am încredere în toţi, pe cei mai tineri îi consider copiii mei, iar pe cei de vârstă apropiată fraţii mei. Vă mai pot spune că avem toate şansele să facem un campionat reuşit. Am încredere că toţi cei care vor fi pe teren, în frunte cu Andrei Cristea, Mihalache, Frăsinescu, Cioinac şi ceilalţi, vor face totul pentru a începe exact aşa cum ne dorim cu toţii! Sunt aici ca să caut soluţii şi nu să mă plâng! În viitorul apropiat vor mai veni trei jucători de atac, doi au sosit deja, îl aşteptăm şi pe al treilea".
În continuare, căpitanul de echipă Andrei Cristea a spus: "Suntem în faţa unui nou sezon şi suntem în reconstrucţie. Vrem să facem o echipă şi rezultatele să apară, dar trebuie să avem răbdare. La Craiova va fi greu, dar vreau să fim încrezători!".
Directorul sportiv Tibor Selymes (nou venit şi el la echipa din Dealul Copoului) a mai menţionat: "Dacă în sezonul trecut au venit jucători din Republica Moldova şi din ţările arabe şi Flavius a reuşit să ajungă cu ei pe locul 6, cred că anul acesta, cu jucători veniţi din Franţa şi Belgia, cred că putem obţine cel puţin locul 6. Obiectivul nostru este locul 6, dar dacă vom fi mai sus, pe locul 4, nu ne vom supăra. Eu cred că se poate mai sus de locul 6 şi chiar vrem acest lucru. În altă ordine de idei, vreau să vă spun că meciul de la Craiova va fi unul greu, ei au un stadion bun şi suporterii alături. Vă mai informez că jucătorii Cobrea, Rus, Gallego, Pârvulescu, Petre şi Roşu au drept de joc în partida de luni, de la Craiova, restul sunt în aşteptare. Aşteptăm cartea verde pentru mai mulţi jucători, probabil că vom rezolva acest lucru săptămâna viitoare.
La Mongongu mai aşteptăm nişte analize medicale, vreau să vorbesc mai întâi cu doctorul şi după aceea vom lua o decizie".
La conferinţa de presă de vineri, directorul sportiv Tibor Selymes a primit în numele echipei FC Politehnica Iaşi cele două volume ale cărţii "Fotbalul mic şi Fotbalul mare", de jurnalistul Dan Teodorescu, cu urări de mult succes în noul sezon competiţional!
Din păcate, de la conferinţa de presă au lipsit preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi noul patron al echipei, Horia Sabo.
Înaintea meciul de la Craiova, tot vineri, pe teren propriu, într-un meci amical, FC Poli Iaşi a învins pe CSM Paşcani cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Dylan Flores, Moussa Sanoh şi Gabriel Bosoi. Să aşteptăm încrezători şi meciul din Cetatea Băniei, de la Craiova, care este programat luni, 23 iulie, la ora 21.00, la finalul primei runde din Liga I de fotbal. În primul joc din etapa I, disputat vineri seara, am consemnat CFR Cluj - FC Botoşani 1-1 (!!!), prin golurile reuşite de Vinicius - min. 25, respectiv Fülop - min. 48.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu