vineri, 13 iulie 2018

Obiceiuri şi tradiţii româneşti, pe malul lacului Ciric din Iaşi



Tabăra de Creaţie şi Re-Creaţie organizată la Ciric de Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi (preşedinte: Rodica Rodean) a organizat joi seara, pe 12 iulie 2018, Carnavalul cu tema "Obiceiuri şi tradiţii româneşti", în prezenţa oaspeţilor din Ucraina, Italia, Austria, Republica Moldova şi din alte oraşe din România.
Două reuşite recitaluri de muzică populară au încântat asistenţa, interpretele fiind Karla Ursu şi Rodica Ioniţă-Grosu.
S-a derulat şi un concurs de tradiţii şi port popular în care au fost premiaţi toţi participanţii, pe bună dreptate. Diplomele de excelenţă au fost "acaparate" în acest caz de Ancuţa şi Vasile Bâcu (din Cernăuţi - Ucraina), Valentina Balaban, Violeta Craiu, Constantin "Ticu" Mihai, Rodica Ioniţă-Grosu, Mărioara Vişan şi Franco Lodi (din Ivrea - Italia), Liliana Albu, Dorel Mancaş, Petronela Angheluţă, Lucia Olaru-Nenati.
Juriul, foarte obiectiv ca de fiecare dată, sub dorinţa de a împăca pe toată lumea (nici nu se putea altfel!), a fost alcătuit din scriitorii Emilian Marcu, Florin Dochia şi Maria Apetroaie.
"Hora Unirii" a încheiat o seară minunată organizată de Rodica Rodean, cu ajutorul directorilor (fără subalterni...) Ina Paladi şi Ioan Vârlan.
Fotografia colectivă de final, acolo unde "detectivul literar" bucureştean Firiţă Carp a fost... culcat la pământ, pentru a nu "optura" imaginea, a fost o nouă secvenţă inedită din cadrul evenimentului ieşean de la Ciric.
Vineri, 13 iulie 2018, în ultima zi a taberei, de la ora 9.00 vor fi "Note de jurnal şi impresii" la un ceai sau o cafea, iar apoi, de la ora 10.00, se vor vizita muzeele ieşene, din cadrul Muzeului Literaturii Române.
De menţionat că Asociaţia Universul Prieteniei din Iaşi a împlinit 10 ani de existenţă în 2018, tabăra de creaţie din acest an purtând numele "Un deceniu de Prietenie la Iaşi".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu