miercuri, 20 februarie 2019

Premiul FRT cu nr. 60 pentru ieşeanca Maria Sabina Simionică

Maria Sabina Simionică

La arenele de tenis CFR Iaşi, în "Balonul" care găzduieşte trei terenuri pe zgură de bună calitate, la acest început de săptămână, mai precis marţi, 19 februarie 2019, s-au încheiat întrecerile competiţiei denumită "Cupa de Iarnă a Iaşului", în organizarea clubului partener CS VERGILIUS Iaşi. Turneul a fost organizat pentru categoriile de vârstă 10 ani, 16 ani, 18 ani, la băieţi şi fete, directorul competiţiei fiind antrenoarea Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.  
În probele de simplu şi dublu, câştigătorii au fost următorii tineri sportivi:
PROBA DE SIMPLU:
MASCULIN:
- 10 ani: Jan Patrick Sinescu (Tennis Club Dav & Sin Săcele / jud. Braşov).
- 16 ani: Mihai Negură (CSŞ Bacău).
- 18 ani: Vlad Stoica (CS AS Club Politehnica Bucureşti).
FEMININ:
- 10 ani: Sorana Dascălu (CSŞ Unirea Iaşi).
Ieşeanca Elena Aghion (8 ani şi 10 luni, de la CS Vergilius Iaşi, fiica antrenoarei Raluca Aghion), a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a trecut de primele două tururi.
- 16 ani: Daria Săvulescu (CS Dinamo Bucureşti).
Pe locul 3 s-a clasat Maria Sabina Simionică (14 ani şi 9 luni, de la TC Micul AS Iaşi, fiica cantautorului Cristian Simionică), care obţine astfel o medalie de bronz şi cupa cu nr. 60 din carieră.
PROBA DE DUBLU:
- 10 ani masculin: Eric Cezar Tănase (Tenis Club Alex Nicolas Mărăcineni / jud. Buzău) / David Burac (CS Tenis Club Vaslui).
- 10 ani feminin: Briana-Maria Giuvelic (CS Valmet Brăila) / Miruna-Rita Neculăeş (ACS Sense Roman / jud. Neamţ).
La finalul turneului, antrenoarea Raluca Aghion ne-a declarat: "A fost o competiţie reuşită, iar în prezent nivelul de joc este ridicat la nivelul juniorilor, mult mai ridicat decât în urmă cu 5 ani. La categoria 10 ani fete se joacă foarte bine, sunt multe concurente, asta şi în urma faptului că Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu sau Mihaela Buzărnescu au creat o nouă şi mare emulaţie în tenisul feminin românesc. Se joacă bine şi la băieţi, la categoriile 16 ani şi 18 ani, unde Vlad Stoica se evidenţiază tot mai des".
Luna viitoare, începând cu 16 martie 2019, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui Cupa Vergilius - pe echipe, la categoriile de vârstă 10 ani şi 12 ani, la fete şi băieţi.
De menţionat că, peste puţine zile, tenismenii Răzvan Aghion şi Eduard Silviu Schipor, ambii de la CS CFR Iaşi, vor evolua la un turneu internaţional la Rotterdam (Olanda), din calendarul continental Tennis Europe, rezervat juniorilor de 16 ani.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu